Γκουαρδιόλα: «Δεν είναι φυσιολογικό να κερδίζεις το τρεμπλ και να κατακτάς πέντε Premier League σε έξι χρόνια»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Γκουαρδιόλα: «Δεν είναι φυσιολογικό να κερδίζεις το τρεμπλ και να κατακτάς πέντε Premier League σε έξι χρόνια»

Κώστας Τσιακλής 10:58 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 03.12.2023

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, είπε πως δεν είναι φυσιολογικό να κερδίζεις το τρεμπλ και να κατακτάς την Premier League πέντε φορές σε έξι χρόνια. Παράλληλα ο Καταλανός κάλεσε τους οπαδούς να στηρίξουν την ομάδα.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Τότεναμ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Premier League. Οι «πολίτες» θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ισοπαλία με τη Λίβερπουλ προκειμένου να επιστρέψουν στο -1 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, που το Σάββατο (02/12) επικράτησε με 2-1 της Γουλβς.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, είχε παράπονα την περασμένη εβδομάδα από τους οπαδούς της ομάδας και έτσι αναφέρθηκε ξανά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Καταλανός τεχνικός κάλεσε τους φιλάθλους να στηρίζουν την ομάδα ενώ δήλωσε πως δεν είναι φυσιολογικό να κερδίζεις το τρεμπλ και να κατακτάς την Premier League πέντε φορές σε έξι χρόνια. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκουαρδιόλα: 

«Έχουμε κερδίσει πολλά και στο μέλλον εμείς και εσείς (οι οπαδοί μας) πρέπει να καταλάβετε στο μυαλό σας ότι αυτό είναι μια εξαίρεση. Δεν είναι φυσιολογικό να κερδίζεις το τρεμπλ, δεν είναι φυσιολογικό να κερδίζεις πέντε Premier League σε έξι χρόνια και πρέπει να συνεχίσουν να το απολαμβάνουν, αλλά έρχονται κακές στιγμές, αυτή τη σεζόν και την επόμενη, την επόμενη, την επόμενη. Πρέπει να είσαι εκεί.

Και είμαι σίγουρος ότι θα είναι εκεί (οι οπαδοί) γιατί είναι ένας σύλλογος που προέρχεται από το Μέιν Ρόουντ και ήταν εκεί ακόμα και όταν η ομάδα βρισκόταν στη μέση της βαθμολογίας και δεν διεκδικούσε τον τίτλο. Θα ήθελα να έρθουν. Είναι πολλή προσπάθεια, σας ευχαριστώ πολύ. Δεύτερο, θέλουμε να το απολαύσουν, να διασκεδάσουν, να περάσουν μια ώρα και 30 λεπτά σε μια καλή στιγμή και αυτό εξαρτάται από εμάς.

Όταν παίζουμε καλά, είναι πάντα εκεί. Απλώς μερικές φορές η κατάσταση δεν πάει καλά, συμβαίνει. Εκείνη τη στιγμή δεν είναι επειδή οι παίκτες δεν το θέλουν, επειδή έχουν αποδείξει τόσα χρόνια ότι υπάρχει συνέπεια. Και εκείνη τη στιγμή, τη χρειαζόμαστε (υποστήριξη). Είσαστε μέρος αυτού, είσαστε πιο κοντά όταν η κατάσταση δεν πάει καλά. Αυτή είναι η στιγμή για να το κάνετε».