Γκουαρδιόλα: «Έχω μεγάλο σεβασμό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προσπαθούμε να επεκτείνουμε την κυριαρχία μας»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© PrtScr

Γκουαρδιόλα: «Έχω μεγάλο σεβασμό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προσπαθούμε να επεκτείνουμε την κυριαρχία μας»

Δημήτρης Χούπης 18:21 - 01.03.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έσπευσε να τονίσει τον σεβασμό του για τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά και για τον Έρικ Τεν Χαχ. Ενώ την ίδια ώρα σχολίασε ότι στόχος των «πολιτών» είναι να επεκτείνουν την κυριαρχία τους.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχτεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της Premier League, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι φαβορί. Ωστόσο ο Καταλανός έσπευσε να προειδοποιήσει τον κόσμο ότι μόνο εύκολος δεν θα είναι ο αγώνας.

Στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση, τόνισε δε ότι έχει τεράστιο σεβασμό προς τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά και τον τεχνικό της ομάδας Έρικ Τεν Χαχ. «Πάντα περιμένω τα καλύτερα από αυτούς. Ξέρουν οι παίκτες μου. Δεν λέω ούτε μία λέξη για τους αντιπάλους, τους σέβομαι πάρα πολύ.

Όταν κάνω σχόλια, ο κόσμος λέει "Ο Πεπ λέει..." και δεν είναι πρόθεσή μου. Τεράστιος σεβασμός για τον οργανισμός και τον Έρικ», ήταν τα λόγια του στην αρχή.

«Ήταν καλοί με τον Ζοζέ (Μουρίνιο) και με τον Όλε (Γκούναρ Σόλσκιερ), πάλευαν, ήταν πάντα εκεί. Έχουν πάντα απαιτήσεις, όταν παίζουν καλά νικούν. Έχουν σταθερότητα, έχουν χάσει μόλις μία φορά μέσα στο 2024.

Τη δεκαετία του '80 ήταν η Λίβερπουλ, αυτήν του '90 ήταν η Γιουνάιτεντ. Την τελευταία δεκαετία είναι η Σίτι. Στα τελευταία 50-60 χρόνια δεν υπήρχε μόνο μία ομάδα για να κυριαρχεί. Εμείς προσπαθούμε να επεκτείνουμε την κυριαρχία μας για όσα περισσότερα χρόνια γίνεται.

Η προειδοποίηση του Χάαλαντ αφού σημείωσε πέντε γκολ για τη Σίτι: «Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε» (vid)
PREMIER LEAGUE

09:54 - 28.02.2024

Η προειδοποίηση του Χάαλαντ αφού σημείωσε πέντε γκολ για τη Σίτι: «Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε» (vid)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έγινε ο πρώτος παίκτης της κορυφαίας κατηγορίας που σκόραρε πέντε γκολ σε αγώνα Κυπέλλου Αγγλίας από τότε που ο Τζορτζ Μπεστ σκόραρε έξι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1970.

Δεν τα κατάφερα μόνος μου, αυτή η επιτυχία της ομάδας δεν εξαρτάται από τον προπονητή. Εάν αυτό πιστεύει ο κόσμος, κάνει λάθος. Εάν το πιστεύουν οι αντίπαλοι, κάνουν μεγάλο λάθος. Είναι η ιεραρχία, όλοι οι άνθρωποι δουλεύουν. Εγώ έχω ανάμειξη αλλά δεν είμαι μόνος...», πρόσθεσε μετά.