Ο Γκουαρδιόλα προκαλεί σάλο με τολμηρή δήλωση: «Αυτό νιώθω» (vid)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© PrtScr

Ο Γκουαρδιόλα προκαλεί σάλο με τολμηρή δήλωση: «Αυτό νιώθω» (vid)

Κώστας Τόπας 09:08 - 06.12.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι επισκέπτεται την Άστον Βίλα το βράδυ της Τετάρτης (06/12, 22:15). Στα χαρτιά είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι για τους Πολίτες, αλλά ο Πεπ Γκουαρδιόλα ξεσπά από αυτοπεποίθηση. Ο Ισπανός προπονητής πιστεύει μάλιστα ότι η ομάδα του θα κατακτήσει τον τίτλο της Premier League για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

Μετά από 14 αγώνες, η Μάντσεστερ Σίτι καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην Premier League. Οι Πολίτες βρίσκονται τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ και έναν βαθμό πίσω από τη δευτεραθλήτρια Λίβερπουλ. Μια επίσκεψη στο «Βίλα Παρκ» περιμένει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα το βράδυ της Τετάρτης (06/12, 22:15). Η κακή φόρμα, με τρεις διαδοχικές ισοπαλίες, ωστόσο που διανύει η πρωταθλήτρια της Αγγλίας, δεν επηρεάζει τη διάθεση του Καταλανού τεχνικού.

«Η αίσθηση μου είναι ότι θα κερδίσουμε την Premier League», είπε ο Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Άστον Βίλα. «Αν παίξουμε στο επίπεδο που δείξαμε απέναντι στη Λίβερπουλ και την Τότεναμ, θα τα καταφέρουμε ξανά. Ο κόσμος δεν το πιστεύει αυτό μετά από τρεις ισοπαλίες, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι θα το ξανακάνουμε».

Εάν αυτό είναι όντως επιτυχημένο, τότε αυτό θα είναι καλό για ρεκόρ. Στην ιστορία της Premier League, κανείς δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο τέσσερις συνεχόμενες φορές. «Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, γιατί κανένας σύλλογος δεν το έχει καταφέρει ακόμα. Είναι δύσκολο, αλλά ήταν και την περασμένη σεζόν. Αν με ρωτήσεις τι πιστεύω, θα σου πω ότι ξανακερδίζουμε τον τίτλο», τόνισε ξανά ο Γκουαρδιόλα.

Ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ Γκουαρδιόλα και Κάραγκερ: «Δεν κέρδισε ούτε μια φορά την Premier League»
PREMIER LEAGUE

08:57 - 06.12.2023

Ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ Γκουαρδιόλα και Κάραγκερ: «Δεν κέρδισε ούτε μια φορά την Premier League»

Μετά το σχόλιο του Πεπ Γκουαρδιόλα για την αδυναμία του να κερδίσει έναν τίτλο Premier League, ο Τζέιμι Κάραγκερ, πρώην αμυντικός της Λίβερπουλ του έδωσε μια καυστική απάντηση στην αποτυχία της Μάντσεστερ Σίτι να σεβαστεί τους κανόνες του FFP.

Η Μάντσεστερ Σίτι μοιράζεται πλέον το ρεκόρ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία κέρδισε τον τίτλο τρεις συνεχόμενες φορές μεταξύ 2007 και 2009. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα ξέρει πώς είναι να αντεπιτίθεται, γιατί την περασμένη σεζόν η διαφορά από την Άρσεναλ ήταν έως και οκτώ βαθμούς. Στο τέλος, η Σίτι έκανε τα πάντα και κατέκτησε την Premier League με όχι λιγότερο από πέντε βαθμούς διαφορά.