Γκουαρντιόλα: «Ποια είναι η λύση; Σκοτώστε κάποιον, δεν ξέρω...» (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

© PrtScr

Γκουαρντιόλα: «Ποια είναι η λύση; Σκοτώστε κάποιον, δεν ξέρω...» (vid)

Κώστας Τόπας 09:00 - 01.04.2024

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, έδωσε μια ξεκαρδιστική απάντηση στους δημοσιογράφους μετά την «λευκή» ισοπαλία κόντρα στην Άρσεναλ.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, τόνισε την αμυντική δουλειά της Άρσεναλ, με επικεφαλής τον Μίκελ Αρτέτα, μετά τη «λευκή» ισοπαλία στο «Έτιχαντ» που αφήνει την ομάδα του τρεις βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ και στο -1 από τους «κανονιέρηδες».

Παρά το γεγονός ότι κυριάρχησε στην μπάλα με 73% κατοχή, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να κάνει μόλις μία προσπάθεια στο τέρμα απέναντι στην ομάδα του Αρτέτα, χάνοντας περαιτέρω έδαφος στον αγώνα για να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει τέσσερις συνεχόμενους τίτλους Premier League.

«Πήραμε τον πόντο. Προσπαθήσαμε. Δεν δημιουργήσαμε πολλά, δεν δημιούργησαν πολλά. Αμύνθηκαν πολύ συμπαγή, δεν μπορούσαμε να ανακτήσουμε τις μπάλες υπό υψηλή πίεση γιατί στην πρώτη επαφή και στη δεύτερη επαφή ήταν εκεί. Είχαν πολύ ποιότητα κι έδωσαν μάχες σώμα με σώμα», ανέλυσε ο Γκουαρδιόλα.

«Ασκούν πολύ καλή πίεση. Είναι ειδικοί σε αυτό. Είναι έτσι. Έχουν πραγματικά εξαιρετικούς παίκτες στην άμυνα, αμύνονται τέλεια συμπαγή, σε χαμηλό μπλοκ. Προσπαθούμε», επέμεινε ο Πεπ, ο οποίος συνόψισε την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η ομάδα του: «Ποια είναι η λύση όταν παίζετε εναντίον ενός αντιπάλου με χαμηλό μπλοκ; Σκοτώστε κάποιον, παίξτε καλύτερα με εννιά, δεν ξέρω...».

Οι Πολίτες είναι αήττητοι από τις αρχές Δεκεμβρίου σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά έχουν δει τον αστέρα της ομάδας του, Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει μόλις πέντε γκολ στην Premier League από τότε που επέστρεψε από τραυματισμό στα τέλη Ιανουαρίου.

Η Μάντσεστερ Σίτι επιστρέφει στη δράση το απόγευμα της Τετάρτης κόντρα στην Άστον Βίλα στην Premier League (03/04, 22:15) όπου οι Πολίτες μπορούν να ισοβαθμήσουν με τη Λίβερπουλ ενόψει του αγώνα τους με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την Πέμπτη (04/04, 21:30). Στη συνέχεια, οι Πολίτες θα ταξιδέψουν στο Σέλχερστ Παρκ για να αντιμετωπίσουν την Κρίσταλ Πάλας πριν επισκεφτούν τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του UEFA Champions League.