Γκριεζμάν: Ο μικρός «μάγος» έχει βρει ξανά το χαμόγελό του στην Ατλέτικο (vid)

Αντουάν Γκριεζμάν

i

©Photo by Diego Souto/Getty Images/Ideal Images

Γκριεζμάν: Ο μικρός «μάγος» έχει βρει ξανά το χαμόγελό του στην Ατλέτικο (vid)

Κώστας Τόπας 10:22 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 20.12.2023

Ο Αντουάν Γκριεζμάν έχει ανακτήσει το χαμόγελό του, το γκολ και την ικανότητα να δημιουργεί κίνδυνο στη δεύτερη θητεία του στην Ατλέτικο.

Η συγκεκριμένη εκδοχή του Αντουάν Γκριεζμάν διαφέρει σε σημαντικό βαθμό από αυτή της Μπαρτσελόνα. Κάθε παιχνίδι που παίζει ο Γάλλος σε αυτή τη δεύτερη θητεία του στην Ατλέτικο δείχνει ότι είναι πιο καλά από ποτέ, σκοράροντας κατά ριπάς.  Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν μόνο ότι ο Γκριεζμάν των τελευταίων ετών δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της Μπαρτσελόνα. Η παραγωγικότητα του 32χρονου επιθετικού έχει αυξηθεί σημαντικά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Χετάφε, ο μικρός «μάγος» έφτασε τα 173 τέρματα με τη φανέλα της Ατλέτικο και ισοφάρισε το ρεκόρ του θρύλου της ομάδας, Λουίς Αραγονές, όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «ροχιμπλάνκος».

Αν συγκρίνουμε αυτό που πέτυχε ως επιθετικός στην Μπάρτσα με αυτό που καταφέρνει τώρα, κάποιοι θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Σε 102 παιχνίδια ως παίκτης των «μπλαουγκράνα», ο Γκριεζμάν σκόραρε 35 γκολ και έδωσε 17 ασίστ, που σημαίνει ότι συμμετέχει σε ένα γκολ κάθε 147 λεπτά.

Η αλλαγή στην Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έρχεται μόνο στα γκολ, όπου έχει σκοράρει 40 σε 107 παιχνίδια σε αυτή τη δεύτερη θητεία, αλλά στη συνολική παραγωγή. Ο Γάλλος έχει μοιράσει συνολικά 28 ασίστ, γεγονός που τον βάζει σε ένα γκολ συμμετοχής κάθε 113 λεπτά, ένα πολύ καλύτερο ρεκόρ από αυτό που είχε στη Βαρκελώνη.

Όλα όμως αυξάνονται αν κοιτάξουμε προσεκτικά την τρέχουσα σεζόν. 

Ο Γκριεζμάν έχει απελευθερώσει όλες τις δυνατότητές του στο σκοράρισμα για να σκοράρει 16 γκολ σε 23 αγώνες μεταξύ La Liga και Champions League, πετυχαίνοντας ένα γκολ κάθε 116 λεπτά. Στη Μπαρτσελόνα, για σύγκριση, σκόραρε ένα γκολ κάθε 219 λεπτά, περισσότερα από 100 λεπτά περισσότερο.