Ο Γκρίνγουντ αθωώθηκε αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινάει εσωτερική έρευνα για το μέλλον του
i

Μέισον Γκρίνγουντ/©Photo by Marc Atkins/Getty Images/Ideal Images

Ο Γκρίνγουντ αθωώθηκε αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινάει εσωτερική έρευνα για το μέλλον του

Κώστας Τόπας 09:23 - 03.02.2023

Μετά την απόσυρση των κατηγοριών για απόπειρα βιασμού και επίθεση εναντίον του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμένεται να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για να αποφασίσει για το μέλλον του Μέισον Γκρίνγουντ.

Απαντες είχαν σοκαριστεί από τις καταγγελίες της συντρόφου του Μέισον Γκρίνγουντ, η οποία είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες και βίντεο στα social media που φαινόταν γεμάτη μέλωπες και με αίματα, κατηγορώντας τον εξτρέμ της Γιουνάιτεντ πως την ξυλοξόπησε. Οι Αρχές συνέλαβαν τον περασμένο Φλεβάρη, τον 21χρονο μεσοεπιθετικό των «κόκκινων διαβόλων», ενώ από την πλευρά του ο σύλλογος τον «εξαφάνισε» από παντού. Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήθελε πλέον να έχει καμία σχέση μαζί του γι' αυτό κι τον έθεσε επ΄αόριστον εκτός ομάδας, ενώ οι οπαδοί επέστρεψαν στην ομάδα τις φανέλες με το όνομα του Γκρίνγουντ, αξιώνοντας αποζημίωση.

Ωστόσο, σε μια ανακοίνωση-βόμβα που εκδόθηκε την Πέμπτη (02/02), η Εισαγγελία του Στέμματος ανακοίνωσε ότι οι επακόλουθες κατηγορίες απορρίφθηκαν αφού «βασικοί μάρτυρες» απέσυραν την εμπλοκή τους.

Η διοίκηση Γιουνάιτεντ προέβη σε μια επίσημη, ιδιαίτερα λιτή ανακοίνωση αναφορικά με το θέμα. Χαρακτηριστικά αυτή ανέφερε πως «Το κλαμπ κατέγραψε την απόφαση της εισαγγελίας αναφορικά με την κατάρριψη όλων των κατηγοριών ενάντια στον Μέισον Γκρίνγουντ. Θα προχωρήσουμε δε με τις δικές μας διαδικασίες, πριν αποφασίσουμε τα επόμενά μας σχετικά βήματα. Δεν θα προβούμε σε κανένα άλλο σχόλιο πριν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί».

Από την πλευρά του, ο Γκρίνγουντ, μετά την αποφυλάκισή του τόνισε ότι νιώθει ανακουφισμένος από την απόφαση. «Είμαι ανακουφισμένος που όλο αυτό τελείωσε και θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους μου για την υποστήριξή τους. Δεν υπάρχει περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή», ήταν τα λόγια του.

Παρά την αποφυλάκισή του, ο Γκρινγουντ δεν θα επιστρέψει στις προπονήσεις ή στους αγώνες όσο διαρκεί η έρευνα από πλευράς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την οποία δεν έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα, αλλά η αγγλική ομάδα θα αντιμετωπίσει έντονη πίεση για την ολοκλήρωσή της. Δεδομένου ότι ο Γκρίνγουντ δεν αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες και την προοπτική δίκης, τίποτα δεν εμποδίζει νομικά τη Γιουνάιτεντ να τον επανεντάξει στην ομάδα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο 21χρονος μεσοεπιθετικός αμείβεται με 700.000 ευρώ την εβδομάδα μέχρι το 2025 με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο

Από την πλευρά της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδέχεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να πληρώσει το συμβόλαιο του παίκτη και να τον αποδεσμεύσει ή να επιδιώξει να καταλήξει σε οικονομικό διακανονισμό. Μία κίνηση η οποία ενδεχομένως να βρει αντίθετο τον Γκρίνγουντ. Μάλιστα, οι διοικούντες τον αγγλικό σύλλογο θα μπορούσαν να κινηθούν νομικά εναντίον του 21χρονου Άγγλου, λέγοντας πως οι πράξεις του δεν τους άφησαν άλλη επιλογή από το να τον αποβάλουν από το κλαμπ.