Καραμπάο Καπ: Τελικός με όρθιους μετά από 35 χρόνια
i

Παίκτες Νιούκαστλ / Stu Forster/Getty Images

Καραμπάο Καπ: Τελικός με όρθιους μετά από 35 χρόνια

Sportal newsroom 15:30 - 02.02.2023

Ο τελικός του Καραμπάο Καπ μεταξύ της Νιούκαστλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα γίνει ο πρώτος εγχώριος τελικός στην Αγγλία, που θα έχει χώρο για τους όρθιους οπαδούς.

Η Νιούκαστλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κοντραριστούν στις 26 Φεβρουαρίου στον τελικό του Καραμπάο Καπ. Ο αγώνας θα γίνει στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Γούμπλεϊ, το οποίο έχει χωρητικότητα 90.000 θέσεων. 

Στο παιχνίδι όπως ανακοίνωσε η English Football League θα υπάρξει χώρος, στον οποίο οι οπαδοί των δύο ομάδων θα μπορούν να είναι όρθιοι. Συγκεκριμένα 867 θέσεις θα είναι διαθέσιμες. Αυτός θα είναι και ο πρώτος εγχώριος τελικός στην Αγγλία, που θα υπάρξουν όρθιοι οπαδοί μετά τη τραγωδία του Χίλσμπορο το 1989. 

Η νύχτα που δεν ξημέρωνε: Η 31η Ιανουαρίου της Τσέλσι είχε θρίλερ, ταξίδια, έγγραφα που χάθηκαν και πολλά εκατομμύρια
PREMIER LEAGUE

17:39 - 01.02.2023

Η νύχτα που δεν ξημέρωνε: Η 31η Ιανουαρίου της Τσέλσι είχε θρίλερ, ταξίδια, έγγραφα που χάθηκαν και πολλά εκατομμύρια

To... μπρα ντε φερ μεταξύ Μπενφίκα και Τσέλσι έβγαλε νικητές τους Λονδρέζους, οι οποίοι, στο παρά 5', εξασφάλισαν την απόκτηση του Έντσο Φερνάντες, πετυχαίνοντας τον στόχο που είχαν θέση από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου.

Σε εκείνο το γήπεδο θα ερχόντουσαν αντιμέτωπες η Λίβερπουλ και η Νότιγχαμ Φόρεστ για τον ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας. Ένα λάθος της αστυνομίας όμως έφερε τον συνωστιμό των οπαδών της Λίβερπουλ, οι οποίοι γέμισαν υπερβολικά τη μία κερκίδα και 97 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους, σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

«Σε αυτούς τους χώρους, οι οπαδοί επιτρέπεται να στέκονται όρθιοι σε καθορισμένους χώρους πίσω από ένα φράγμα ή μια ράγα που τους εμποδίζει να πέσουν προς τα εμπρός. Σε όλους τους άλλους χώρους του γηπέδου οι οπαδοί πρέπει να παραμένουν καθισμένοι», ήταν η ανακοίνωση της EFL.

Από το περασμένο καλοκαίρι είχε παρθεί απόφαση από τη κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι στα γήπεδα των ομάδων θα μπορούν να υπάρχουν κερκίδες για όρθιους, κάτι που τώρα γίνεται και σε τελικό διοργάνωσης.