Γνωρίστε το νέο ταλέντο της Μπαρτσελόνα
i

Ο Άνχελ Αλαρκόν/ via his personal Instagram account

Γνωρίστε το νέο ταλέντο της Μπαρτσελόνα

Πάνος Μαλακτάρης • 13:16 - 20.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Η «μηχανή» παραγωγής ταλέντων των μπλαουγκράνα εξακολουθεί να δουλεύει στο φουλ, με τον Άνχελ Αλαρκόν να είναι ο πιο πρόσφατος εκπρόσωπός της

Δεν απαιτείται να έχει κανείς κάποια τρομερά στενή σχέση με το ποδόσφαιρο για να έχει αντιληφθεί το επίπεδο στο οποίο λειτουργούν τα τμήματα υποδομής των Καταλανών. Η περίφημη La Masia δε σταματά να παράγει ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές τροφοδοτώντας με τον καλύτερο -και συνάμα πλέον οικονομικό- τρόπο την πρώτη ομάδα της Μπάρτσα με ποιοτικούς παίκτες, μέσα από τα σπλάχνα της. 

Υπάρχει… σφυγμός στον πλανήτη Μπαρτσελόνα!
LA LIGA

11:47 - 16.01.2023

Υπάρχει… σφυγμός στον πλανήτη Μπαρτσελόνα!

Η ολοκληρωτική κυριαρχία της Μπαρτσελόνα στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ με τη Ρεάλ έφερε τον πρώτο τίτλο στην μετά-Μέσι εποχή και έδειξε γιατί οι οπαδοί των «μπλαουγκράνα» μπορούν να ονειρεύονται ξανά.

Στο παρελθόν έχουν αναδειχθεί ονόματα όπως αυτά των Μικέλ Αρτέτα, Σεσκ Φάμπρεγας, Πέδρο, Ζεράρ Πικέ, Σέρχι Μπουσκέτς και Ιβάν ντε λα Πένια, καθώς και αυτά των Πουγιόλ, Γκουαρδιόλα, Τσάβι, Ινιέστα και, ασφαλώς, του Λιονέλ Μέσι. Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη ακούει στο όνομα Άνχελ Αλαρκόν. Γεννημένος το 2004, έχει ξεωρίσει ήδη εδώ και μια διετία ως ένας από τους πλέον υποσχόμενους παίκτες της εν λόγω ακαδημίας. Έφτασε έτσι και η δική του στιγμή χτες το βράδυ (19/1) όταν στο 80ό λεπτό πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ραφίνια στο παιχνίδι απέναντι στη Θέουτα για το θεσμό του κυπέλλου

Ίδια «φουρνιά» με τον Γκάβι -ο οποίος ήδη διαπρέπει- και τον Αλέιξ Γκαρίδο, ο 18χρονος διανύει μια εξαιρετική σεζόν με τους νέους της Μπάρτσα. Αρχικά μέλος των ακαδημιών της συμπολίτισσας Εσπανιόλ, ενσωματώθηκε σε αυτή των μπλαουγκράνα το 2018, σκοράρωντας στην πρώτη του χρονιά 22 γκολ σε 26 εμφανίσεις. Μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση στην επιθετική γραμμή, έχοντας κυρίως αγωνιστεί στο αριστερό άκρο αυτής. Κύριο χαρακτηριστικό του σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα αποτελεί η έκρηξη και η επιτάχυνσή του. Έχει επιπλέον δυνατό σουτ ενώ δεν αμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα. 

Πέρσι ταλαιπωρήθηκε από ένα αρκετά σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο που τον άφησε έξω για λίγο πάνω από 12 μήνες, ωστόσο η επιστροφή του φέτος με 12 γκολ και 5 ασίστ ήδη, είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντική, κυρίως για την ψυχολογία του ίδιου του νεαρού παίκτη.  Μετά και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Τσάβι, το μέλλον ανοίγεται διάπλατα μπροστά του, με κύριο μέλημά του να παραμείνει συνεπής και εργατικός, και ευχή όλων να μείνει μακριά από τραυματισμούς. Ας κρατήσουμε λοιπόν το όνομά του, μιας και όπως φαίνεται θα το ακούμε όλο και συχνότερα.