Η Γουέστ Χαμ κέρδισε την Τσέλσι και την άφησε χωρίς νίκη στην Premier League
i

©Photo by Clive Rose/Getty Images

Η Γουέστ Χαμ κέρδισε την Τσέλσι και την άφησε χωρίς νίκη στην Premier League

Κώστας Τσιακλής 20:36 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:54 - 20.08.2023

Η Γουέστ Χαμ επικράτησε εντός έδρας με 3-1 της Τσέλσι και κράτησε τους «μπλε» μακριά από τη νίκη και στη δεύτερη αγωνιστική της Premier League.

Η Γουέστ Χαμ επικράτησε εντός έδρας με 3-1 της Τσέλσι (παίζοντας με δέκα παίκτες για μισή ώρα) και κράτησε τους «μπλε» μακριά από τη νίκη και στη δεύτερη αγωνιστική της Premier League. Τα «σφυριά» με την επιτυχία τους ανέβηκαν στους τέσσερις βαθμούς και στην 6η θέση.

Στο 5’ η Γουέστ Χαμ προειδοποίησε την αντίπαλο της με την κεφαλιά του Κουρτ Ζουμά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Τότε ο Ρόμπερτ Σάντσεθ είχε την απάντηση, κάτι που δεν είχε δύο λεπτά αργόετερα στην κεφαλιά του Ναγιέφ Αγιέρντ που έκανε το 1-0 για τα «σφυριά». Στο 10’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στην Τσέλσι για παράβαση του Αρεολά πάνω στον Νίκολας Τζάκσον όμως ο Σενεγαλέζος επιθετικός ήταν τελικά σε θέση οφσάιντ.

Η Τσέλσι ισοφάρισε στο 28' με το όμορφο πλασέ του Κέρνι Τσουκουεμέκα μέσα από την περιοχή. Στο 37' η Γουέστ Χαμ είχε μια καλή στιγμή για να επανακτήσει το προβάδισμα αφού είχε δοκάρι με τον Λούκας Πακετά. Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι (που μέτρησε αυτή τη φορά) όμως ο Ένζο Φερνάντες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αρεολά που κράτησε το σκορ στο 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γουέστ Χαμ ήταν και πάλι η ομάδα που μπήκε καλύτερα και απείλησε στο 50' με το σουτ του Μπενραχμά που κατέληξε λίγο άουτ. Η Τσέλσι δεν έλαβε και πάλι την προειδοποίηση και τρία λεπτά αργότερα ο Μιχαήλ Αντόνιο με φοβερό σουτ έκανε το 2-1, Στο 67' τα «σφυριά» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αγιέρντ. 

Η Τσέλσι θέλησε να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και είχε την κορυφαία της στιγμή στο 90+2' με τον Αρεολά να σταματάει την προσπάθεια του Νόνι Μαντουέκε. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Σάντσεθ είχε αποκρούσει το πλασέ του Φορνάλς. Τελικά η Γουέστ Χαμ βρήκε και τρίτο γκολ στο 90+5'. Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, Μόισες Καϊσέδο, υπέπεσε σε πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Λούκας Πακετά.

Με τη νίκη της η Γουέστ Χαμ ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς. Από την άλλη η Τσέλσι έμεινε χωρίς νίκη και στη δεύτερη αγωνιστική. Στην πρεμιέρα είχε έρθει ισόπαλη με σκορ 1-1 με τη Λίβερπουλ στο «Στάνφορντ Μπριτζ».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ