Με δεκαετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο κινδυνεύει ο Πακετά για τις κατηγορίες περί στοιχηματισμού

Λούκας Πακετά

i

©intime

Με δεκαετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο κινδυνεύει ο Πακετά για τις κατηγορίες περί στοιχηματισμού

Δημήτρης Χούπης 11:28 - 24.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 29.05.2024

Όπως αναφέρουν στην Αγγλία ο Λούκας Πακετά κινδυνεύει μέχρι και με δέκα χρόνια αποκλεισμό σε περίπτωση που κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες περί παράνομου στοιχηματισμού.

Με... βαριά τιμωρία κινδυνεύει ο Λούκας Πακετά για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού. Από χθες (23/5) το απόγευμα έχει γίνει γνωστό ότι ο Βραζιλιάνος μέσος έχει κατηγορηθεί από την Αγγλική Ομοσπονδία για συμμετοχή σε παράνομα στοιχήματα.

Πιο αναλυτικά, ο ποδοσφαιριστής της Γουέστ Χαμ, υποστηρίζεται ότι επιχείρησε να εκμαιεύσει να πάρει κίτρινη κάρτα σε τέσσερα αγώνες, απέναντι στη Λέστερ, την Άστον Βίλα, τη Λιντς και την Μπόρνμουθ κατά τη διάρκεια της περσινής και φετινής σεζόν. Ο ίδιος όμως αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή του στις κατηγορίες και επιθυμεί να μη συνεχιστεί να αμαυρώνεται το όνομά του.

Παρόλα αυτά αν τελικά κριθεί ένοχος η τιμωρία που μπορεί να δεχτεί είναι αρκετά... σκληρή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην Αγγλία, η ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι μέχρι και δεκαετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο. Προφανώς σε ένα τέτοιο σενάριο η καριέρα του μπορεί να ολοκληρωθεί, καθώς είναι 26 ετών και στα 36 του μπορεί να αναγκαστεί να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο.

Η προθεσμία του για να απαντήσει επίσημα στις όποιες κατηγορίες είναι μέχρι τις 3 Ιουνίου, ενώ αργότερα το καλοκαίρι αναμένεται να γίνει πειθαρχική ακρόαση με μια ανεξάρτητη επιτροπή που πιθανώς θα αναλάβει και την υπόθεση.

Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται στην ομάδα του Λονδίνου από πέρσι το καλοκαίρι, μετρώντας 13 γκολ και δώδεκα ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ενώ έχει κατακτήσει και ένα Conference League την περασμένη σεζόν κόντρα στη Φιορεντίνα.