Γουόκερ: «Ο διαιτητής τα πήγε πολύ καλά στο ντέρμπι - Μπορούσε να επηρεαστεί, αλλά έδειξε την εμπειρία του»

Κάιλ Γουόκερ

i

© PrtScr

Γουόκερ: «Ο διαιτητής τα πήγε πολύ καλά στο ντέρμπι - Μπορούσε να επηρεαστεί, αλλά έδειξε την εμπειρία του»

Ο Κάιλ Γουόκερ μίλησε για τις διαιτητικές αποφάσεις στο Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες σήκωσαν... θύελλα αντιδράσεων.

Ισόπαλο έληξε το σπουδαίο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ» (1-1), για την 28η αγωνιστική της Premier League. Στο 23ο λεπτό ο Στόουνς άνοιξε το σκορ κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης (50΄) ο Μακ Άλιστερ έφερε το ματς στα ίσα, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Μάλιστα, τα... αίματα στο ντέρμπι άναψαν στην τελευταία φάση του ματς (99΄), εκεί που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο παρακάτω βίντεο και τη φωτογραφία, ο Ντοκού θέλησε να διώξει την μπάλα και άθελά του χτύπησε τον Μακ Άλιστερ, σηκώνοντας το πόδι του σε επικίνδυνο σημείο.

Η φάση ελέγχτηκε κι από το VAR, όμως το πέναλτι δεν δόθηκε, με τις αναμενόμενες αποδοκιμασίες να παίρνουν σειρά!

Με αφορμή τη συγκεκριμένη φάση η οποία σήκωσε... θύελλα αντιδράσεων, ο Κάιλ Γουόκερ θέλησε να πάρει θέση.

«Θεωρώ ότι ο Μάικλ Όλιβερ τα πήγε πολύ καλά. Όταν έχεις το Άνφιλντ και τον κόσμο πίσω σου, μπορείς να επηρεαστείς και να καταρρεύσεις. Ωστόσο αυτό δείχνει την εμπειρία του, τον χαρακτήρα του και τον λόγο που θεωρείται ένας από τους καλύτερους διαιτητές σε αυτήν τη χώρα και στον κόσμο», ανέφερε ο πολύπειρος μπακ των «Πολιτών».

Σύμφωνα με το «Sky Sports», ο επίσημος λόγος που πάρθηκε η απόφαση ήταν επειδή ο Άτγουελ είδε ότι το πόδι του Ντοκού ήταν σε «λογική θέση» καθώς προσπαθούσε να απομακρύνει την μπάλα. Ωστόσο, αυτό δεν άρεσε καθόλου στον πρώην ανώτατο αξιωματούχο, Μάικ Ντιν, ο οποίος έδωσε τη δικιά του οπτική.

«Πιστεύω ότι έχει αγγίξει την μπάλα ο Ντοκού, αλλά με το follow-out τον έπιασε ακριβώς στο στήθος. Νομίζω ότι μπορεί να είναι πέναλτι. Είναι μια τεράστια απόφαση του VAR. Μικρό άγγιγμα στην μπάλα, αλλά στη συνέχεια το μαρκάρισμα βρήκε στον θώρακα του παίκτη», δήλωσε ο Ντιν στο Sky Sports.