Η ΑΕΚ αποχαιρετά την Ολλανδία με το πιο ζόρικο και πιο περίεργο φιλικό
i

Ομιλία Αλμέιδα στους παίκτες της ΑΕΚ/intime

Η ΑΕΚ αποχαιρετά την Ολλανδία με το πιο ζόρικο και πιο περίεργο φιλικό

Κώστας Τσίλης 14:47 - 13.07.2023

Το τελευταίο τεστ για την ΑΕΚ στην προετοιμασία στην Ολλανδία είναι σήμερα (18.00 ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο την δυνατή Σαχτάρ και θα διεξαχθεί σε δυο... δόσεις

Οι προπονήσεις της ΑΕΚ εδώ στο Μπουργκ Χάαμσταντ έχουν ολοκληρωθεί ήδη από χθες. Ωστόσο η αυλαία του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της Ένωσης στην Ολλανδία, πέφτει σήμερα (18:00 ώρα Ελλάδας) με το φιλικό απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ. Πρόκειται σίγουρα για το πιο ζόρικο, αλλά και το πιο... περίεργο τεστ για την ΑΕΚ

Είναι ζόρικο διότι η Σαχτάρ είναι πρωταθλήτρια Ουκρανίας, ομάδα που θα παίξει κατευθείαν στους ομίλους του Champions League και σίγουρα πιο έτοιμη διότι στις 29 του Ιούλη ξεκινά το πρωτάθλημα της. Ενώ πριν και μετά την πρώτη επίσημη υποχρέωση, θα δώσει φιλικά με Άγιαξ και Τότεναμ. Αυτό δείχνει που βάζει τον πήχη. 

Την ίδια στιγμή ο Ματίας Αλμέιδα έχει παίκτες με πόδια βαριά από το πρώτο δυνατό κομμάτι της προετοιμασίας. Ενώ μετρά και απουσίες. Ο Γκατσίνοβιτς και ο Μάνταλος προφυλάσσονται και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις πλέον στην Αθήνα. Ο Αραούχο ακόμα έχει δρόμο μπροστά του, ενώ ο Πινέδα ετοιμάζεται να παίξει τελικό Gold Cup με το Μεξικό. 

Όσο για το περί... περίεργου φιλικού, δεν θα είναι ένα ματς με το κλασικό 90άλεπτα. Επί της ουσίας θα γίνουν δυο παιχνίδια. Πρώτα η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στις 18.00 ώρα Ελλάδας την πρώτη ομάδα της Σαχτάρ κανονικά σε δυο 45άλεπτα. Ενώ κατόπιν και με σέντρα στις 20.00 ώρα Ελλάδας, η Ένωση θα δώσει παιχνίδι διάρκειας δυο 35αλέπτων, με την ομάδα νέων της Σαχτάρ.