Κερδισμένοι της Ολλανδίας, ο Γαλανόπουλος, ο Στάνκοβιτς και ο Ζίνι
i

Κώστας Γαλανόπουλος, Ζινι/intime

Κερδισμένοι της Ολλανδίας, ο Γαλανόπουλος, ο Στάνκοβιτς και ο Ζίνι

Κώστας Τσίλης 09:13 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 13.07.2023

Οι προπονήσεις της ΑΕΚ στο Μπουργκ Χάαμσταντ ολοκληρώθηκαν και το Sportal.gr αναδεικνύει τους... κερδισμένους της δουλειάς που έκανε ο Αλμέιδα

Η αλήθεια είναι πως το φετινό βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ είχε δυο συγκεκριμένα, πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το πρώτο ήταν πως για πρώτη φορά (αφήνοντας εκτός την περιπέτεια της Β και Γ εθνικής) από το καλοκαίρι του 2010, η Ένωση πήγε σε δεύτερη συνεχόμενη προετοιμασία με τον ίδιο προπονητή, μετά από μια ολοκληρωμένη σεζόν. Το δεύτερο ήταν πως με εξαίρεση τον Ζίνι, τον Πήλιο και τους Λαμαράνα και Ρόκσον που αποκτήθηκαν για την ΑΕΚ Β, δεν υπήρχαν άλλα νέα πρόσωπα. 

Βεβαίως για τον Ματίας Αλμέιδα το πιο σημαντικό ήταν που διατηρήθηκε ο ίδιος περυσινός κορμός και η δουλειά που έγινε αυτές τις 16 μέρες στην Ολλανδία ήταν σημαντική και ήταν και όπως την είχε σχεδιάσει. Βεβαίως εκκρεμεί ακόμα και το σημερινό φιλικό με την Σαχτάρ, με το οποίο πέφτει και η αυλαία του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Όμως το κομμάτι των προπονήσεων, ολοκληρώθηκε χθες. Και μπορεί τυπικά όλη αυτή η δουλειά εδώ στο Μπουργκ Χάαμσταντ, να ήταν κέρδος για όλους. Ενώ όλοι ανεξαιρέτως άφησαν ικανοποιημένο τον Αλμέιδα και τους το είπε. Ωστόσο υπάρχουν τρεις παίκτες, που ήταν οι κερδισμένοι της Ολλανδίας.

Ο πρώτος είναι ο Κώστας Γαλανόπουλος. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια ταλαιπωρίας από ζητήματα τραυματισμών, που δεν του είχαν επιτρέψει να κάνει κανονικές προετοιμασίες, φέτος εδώ στην Ολλανδία ήταν καθημερινά σταθερά από τους κορυφαίους του γηπέδου. Πατούσε γερά, έβγαζε χαρακτήρα, είχε πολλές φορές ακόμα και αρχηγική παρουσία. Αν συνεχίσει δυνατός, δεδομένα ο Αλμέιδα μπορεί να τον υπολογίζει στο rotation των χαφ είτε ως εξάρι, είτε ως οκτάρι. 

Ο δεύτερος είναι ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Πέρασε την περυσινή σεζόν έχοντας χάσει την θέση του βασικού τερματοφύλακα. Τον ζόρισε πολύ και τον τσίγκλησε ακόμα περισσότερο. Κάτι που φάνηκε όλες αυτές τις μέρες εδώ στην Ολλανδία. Ο Στάνκοβιτς έκανε πολύ καλή δουλειά και έκλεισε την προετοιμασία έχοντας ένα προβάδισμα για να κερδίσει ξανά την θέση του βασικού. 

Ο τρίτος είναι ο Ζίνι. Ο Αλμέιδα είχε ήδη από τον Μάη αποφασίσει πως θα πάρει μαζί του τον νεαρό Ανγκολέζο στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας καθώς είχε διακρίνει στοιχεία που ήθελε πολύ να τα δουλέψει. Την ευκαιρία που του έδωσε ο Αργεντινός προπονητής, ο Ζίνι την άρπαξε από τα μαλλιά. Δούλεψε πολύ και με μεγάλη προσήλωση. Σίγουρα ακόμα έχει δρόμο μπροστά του καθώς είναι τακτικά άγουρος και με χτυπητές αδυναμίες. Έδωσε εξαιρετικά δείγματα γραφής. Και δεδομένα επιστρέφει ένας πολύ διαφορετικός παίκτης, σε σχέση μ' αυτόν που ταξίδεψε στην Ολλανδία πριν από 16 μέρες.