Η αναβολή της αγωνιστικής, φέρνει ένα «εφιαλτικό» σενάριο για τον Πινέδα
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Η αναβολή της αγωνιστικής, φέρνει ένα «εφιαλτικό» σενάριο για τον Πινέδα

Κώστας Τσίλης 09:00 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:44 - 27.02.2024

Η συζήτηση για το πως θα διεξαχθεί η αγωνιστική της Superleague που θα αναβάλλεται, βάζει ένα σενάριο που δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται οι παίκτες της ΑΕΚ και κυρίως ο Πινέδα

Το εάν κάνει ευκολότερη την ζωή της ΑΕΚ, καθαρά ποδοσφαιρικά, η αναβολή της αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου, ενόψει του σημαντικού ματς στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ, σηκώνει έτσι κι αλλιώς συζήτηση. Προφανώς έχει την αξία του το γεγονός πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα ταλαιπωρηθούν με ταξίδι στον Βόλο, δεν θα ξοδέψουν δυνάμεις στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και δεν θα ρισκάρουν τραυματισμό. Από την άλλη μεριά, ίσως ο Ματίας Αλμέιδα είχε κάποια πράγματα στο μυαλό του για το ματς στο Αγρίνιο, που αφορούσαν και αυτό με τον Άγιαξ και τώρα δεν θα γίνουν. 

Όμως υπάρχει και κάτι άλλο που απασχολεί και τον Αργεντινό τεχνικό και τους ανθρώπους της ΑΕΚ και έχει να κάνει με την συζήτηση που αφορά τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της αγωνιστικής που αναβλήθηκε. Αυτή είναι μια κουβέντα, που φέρνει ένα σενάριο που δεν θα ήθελε κανείς ποδοσφαιριστής για να υλοποιηθεί, αλλά ειδικά για τον Ορμπελίν Πινέδα θα είναι εφιαλτικό. Πρόκειται για το σενάριο που θέλει την Super League, να σκέφτεται να εκμεταλλευτεί τις ημερομηνίες 27 και 28 Δεκέμβρη που είναι προς το παρόν κενές, για να καλύψει το πρόγραμμα. 

Σ' ένα τέτοιου είδους ενδεχόμενο, φυσικά και θα πάει περίπατο η χριστουγεννιάτικη άδεια που θα έδινε ο Αλμέιδα στους ποδοσφαιριστές του, αμέσως μετά το ματς με τον Βόλο στις 21 Δεκέμβρη. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς θέλουν να ξεκουραστούν και να αποφορτιστούν με τις οικογένειες τους. Όμως ειδικά για τον Πινέδα, ένα τέτοιο σενάριο, θα είναι ένας πραγματικός εφιάλτης. 

Ο Μεξικανός είναι μακράν ο πιο καταπονημένος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Από τα μέσα του περασμένου Ιούνη, είναι ζήτημα εάν έχει μπορέσει να πάρει ανάσα για ένα διήμερο. Αρχής γενομένης από το Gold Cup και συνέχεια με υποχρεώσεις με την ΑΕΚ και την εθνική, ο Πινέδα παίζει ματς και κάνει ταξίδια ακόμα και υπερατλαντικά, χωρίς σταματημό. Ακόμα και ο Αλμέιδα αφιέρωσε χρόνο στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς με την Μπράιτον, για να αναλύσει πόσο καταπονημένος είναι ο Μεξικανός χαφ. Μάλιστα έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στην εθνική ομάδα του Μεξικού, για τον τρόπο που θα πρέπει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. 

Προφανώς και ο Πινέδα ποντάρει στην χριστουγεννιάτικη άδεια, προκειμένου να μπορέσει να πάρει χρόνο ξεκούρασης, για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες. Θα είναι στα όρια του... εφιαλτικού για τον Μεξικανό χαφ, ένα σενάριο που θα προκύψει αγωνιστική δράση η οποία θα υποχρεώσει τον Αλμέιδα να ακυρώσει αυτή την άδεια. Ειδικά από την στιγμή που πλέον μέχρι και το φινάλε της σεζόν, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλο ανοιχτό "παράθυρο" για ξεκούραση, παρά μόνο συνεχόμενα παιχνίδια.