Η είσοδος του κεντρικού κτιρίου της Opap Arena, φανερώνει τον χαρακτήρα του γηπέδου της ΑΕΚ

Η είσοδος του κεντρικού κτιρίου της Opap Arena, φανερώνει τον χαρακτήρα του γηπέδου της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 17:30 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:30 - 07.12.2023

Τρία διαφορετικά επίπεδα έχει το κεντρικό κτίριο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και η είσοδος φανερώνει και τον χαρακτήρα του

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήδη από την παρουσίαση των σχεδίων του νέου σπιτιού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε προαναγγείλει πως "θα φτιάξουμε κάτι παραπάνω από ένα γήπεδο". Πλέον αυτό τον πολύ μοναδικό χαρακτήρα του γηπέδου της Ένωσης, τον φανερώνει η είσοδος στο κεντρικό κτίριο, η οποία οδηγεί στα τρία διαφορετικά επίπεδα. Πρόκειται για το κτίριο που βρίσκεται μπροστά στην πλατεία του αετού και στο νότιο "πέταλο" του γηπέδου. 

Στον πρώτο όροφο, υπάρχει το μουσείο του προσφυγικού ελληνισμού. Είναι πλέον έτοιμο, ήδη έχει γίνει η πρώτη παρουσίαση και ξενάγηση και είναι θέμα χρόνου να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό. Στον δεύτερο όροφο υπάρχει το εστιατόριο Βυζαντινό, με θέα στον αγωνιστικό χώρο της Opap Arena. Εκεί μάλιστα, έγινε σήμερα η σύσκεψη των ανθρώπων της UEFA, που έχουν έρθει ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τα οργανωτικά ζητήματα του τελικού του Conference League. 

Ενώ στον 3ο όροφο, υπάρχει το μουσείο της ΑΕΚ. Αυτό ακόμα είναι υπό κατασκευή. Αλλά έχει μπει στην τελική ευθεία η ολοκλήρωσή του. Και μάλιστα οι άνθρωποι που τρέχουν το πρότζεκτ, έχουν ως στόχο να μπορεί να είναι απολύτως έτοιμο το μουσείο, πριν τον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.