Η απίστευτη ιστορία του προπονητή που έβαλε «φρένο» στην Παρί: Κάθε φορά που προπονεί, η Ρεμς τιμωρείται με 25.000 πρόστιμο (vid)
i

Γουίλ Στιλ/©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Η απίστευτη ιστορία του προπονητή που έβαλε «φρένο» στην Παρί: Κάθε φορά που προπονεί, η Ρεμς τιμωρείται με 25.000 πρόστιμο (vid)

Κώστας Τόπας 14:47 - 30.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 30.01.2023

Σε κάθε παιχνίδι που προπονεί ο 30χρονος Άγγλος προπονητής, Γουίλ Στιλ, η Ρεμς δέχεται πρόστιμο 25.000 ευρώ!

Σπουδαίο παιχνίδι κατάφερε να πάρει η Ρεμς το βράδυ της Κυριακής (29/01) καθώς έβαλε «φρένο» στην Παρί Σεν Ζερμέν των Λιονέλ Μέσι, Κιλιάν Εμπαπέ και Νεϊμάρ και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αυτός ο βαθμός πανηγυρίστηκε έντονα από τους παίκτες της Ρεμς αλλά και από τον προπονητή της, Γουίλ Στιλ. 

Επρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα για τον νεότερο προπονητή της Ευρώπης, ο οποίος ξεκίνησε να παίζει Football Manager και να προπονεί την ομάδα Under 14 της Πρέστον ενώ σπούδαζε στο «Myerscough College». Έχει επίσης εργαστεί ως βοηθός προπονητή σε τρεις ομάδες στο Βέλγιο, όπου γεννήθηκε από Άγγλους γονείς το 1992. Ο Στιλ ανέλαβε τα ηνία της Ρεμς και έγινε προσωρινός προπονητής τον Οκτώβριο του 2022 όταν απολύθηκε ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρσία, προτού του δοθεί η θέση σε μόνιμη βάση μετά από μια εντυπωσιακή σειρά αήττητων πέντε αγώνων.

Η Ρεμς βρίσκεται σε τρομερή φόρμα καθώς έχει περάσει 12 αγώνες χωρίς ήττα και βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το περίεργο όμως της υπόθεσης είναι ότι ο γαλλικός σύλλογος τιμωρείται με πρόστιμο 25.000 ευρώ σε κάθε παιχνίδι που προπονεί ο Άγγλος τεχνικός.

Ο λόγος; Οτι ο Στιλ, του οποίου το είδωλο είναι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, δεν έχει λάβει ακόμη την υποχρεωτική άδεια UEFA Pro που απαιτείται για να διευθύνει μια ομάδα στη Ligue One. Όμως ο σύλλογος είναι χαρούμενος που δέχεται την οικονομική τιμωρία γιατί πιστεύει στον Στιλ και σε αυτό που προσπαθεί να οικοδομήσει.

«Μακροπρόθεσμα, θέλω να τα αγωνιστούμε στο Champions League και σε έναν ιδανικό κόσμο, να τα καταφέρω στην Premier League. Ξέρω πόσο μακριά και πόσο ανόητο ακούγεται αυτό τώρα, αλλά νομίζω ότι είμαι η απόδειξη ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν αν το πιστεύεις πραγματικά», είχε πει σε παλαιότερες δηλώσεις του ο φιλόδοξος προπονητής της Ρεν.