Η Άρσεναλ απέφυγε στο 91' το κάζο της χρονιάς, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι έχει την ευκαιρία για προσπέραση!

Έσωσε έναν βαθμό σε ματς θρίλερ, πέταξε δύο η Άρσεναλ.

Η Άρσεναλ απέφυγε στο 91' το κάζο της χρονιάς, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι έχει την ευκαιρία για προσπέραση!

Γιώργος Σακελλαρίου 00:06 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 22.04.2023

Η προτελευταία Σαουθάμπτον ήταν μπροστά στο σκορ με 3-1 στο 88’ στο Λονδίνο, αλλά η Άρσεναλ με γκολ του Όντεγκααρντ στο 88’ και του Σάκα στο 91’ ισοφάρισε για το τελικό 3-3 κι έσωσε έστω τον βαθμό. Με δύο ματς λιγότερα, όμως, η Μάντσεστερ Σίτι έχει την ευκαιρία να προσπεράσει!

Ένα σίγουρο πρωτάθλημα πριν από περίπου έναν μήνα, κινδυνεύει πλέον σοβαρά να κάνει φτερά για την Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» για την 32η αγωνιστική της Premier League φιλοξένησαν την προτελευταία Σαουθάμπτον και φυσικά μετά το 2-2 με τη Γουέστ Χαμ (κι ενώ είχαν προηγηθεί 0-2), ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες και να μην αφήσουν τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, που έχει τέσσερις βαθμούς λιγότερους και 30 ματς, να απειλήσει ακόμα περισσότερο. 

Η βραδιά, όμως, φαινόταν ότι θα εξελιχθεί σε εφιάλτη από τα 28 δευτερόλεπτα! Και στο τέλος με το απίθανο 3-3, η Άρσεναλ πήρε βαθμό ανακούφισης! Φυσικά πολλά μπορεί να κριθούν στο ντέρμπι στο Μάντσεστερ στις 26 του μήνα.

Ο Άαρον Ράμσντεϊλ έκανε τραγικό λάθος και όλα πήγαν στραβά. Ο γκολκίπερ της Άρσεναλ στα 28 δευτερόλεπτα μιμήθηκε τον Μαγκουάιρ, αντί να πασάρει σε συμπαίκτη του, έδωσε στον Άλκαραζ κι αυτός εκτός περιοχής με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 0-1 της Σαουθάμπτον. Ο φορ των φιλοξενούμενων, μάλιστα, πανηγύρισε με «Siu».

Στο 14’ Άρσεναλ δέχθηκε και δεύτερο σοκ, αφού ο πρώην παίκτης της Τέο Γουόλκοτ από ασίστ του Άλκαραζ, πέτυχε το 0-2!

Οι «κανονιέρηδες» έδειξαν σφυγμό και στο 20’ ο Μαρτινέλι αξιοποίησε την ασίστ του Σάκα για το 1-2, βάζοντας «φωτιά» στο Emirates, όμως, οι γηπεδούχοι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν βρήκαν άλλο γκολ.

Η Άρσεναλ πίεσε για την ισοφάριση, ώστε να βρει και την ανατροπή, όπως είχε πράξει με τη Μπόρνμουθ. Αλλά οι «κανονιέρηδες» δέχθηκαν και τρίτο γκολ 68’ από τον Τσαλέτα-Τσαρ.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είχε παγώσει, αλλά η Άρσεναλ δεν το έβαλε κάτω. Στο 88’ ο Όντεργκααρντ έκανε το 2-3 και ο Μπουκάγιο Σάκα στο 91’ ισοφάρισε για το 3-3. Οι Λονδρέζοι είναι στο +5 από τη Σίτι, αλλά πλέον με δύο ματς περισσότερα και φυσικά μπορεί να βρεθούν δεύτεροι.