Η λίστα με τους 11 πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο - Η διαφορά Κριστιάνο, Μέσι

Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ

Η λίστα με τους 11 πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο - Η διαφορά Κριστιάνο, Μέσι

Δημήτρης Χούπης 20:41 - 13.10.2023

Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι κυριαρχούν στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές για το 2023. Ποια είναι η έκπληξη στη λίστα;

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μερικές μεταγραφές που έχουν... ταράξει τα νερά στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Αποκορύφωμα στις μεγάλες μεταγραφές αποτέλεσε το φετινό καλοκαίρι, όπου η Σαουδική Αραβία η οποία πήρε.... ό,τι κινείται δίνοντας μάλιστα «τρελά» ποσά. 

Την ίδια ώρα η απόκτηση του Λιονέλ Μέσι από την Ίντερ Μαϊάμι αποτέλεσε επίσης μια μεγάλη μεταγραφή. Το θέμα όμως είναι όχι μόνο ότι οι ομάδες δίνουν μεγάλα ποσά για να πάρουν έναν παίκτη, αλλά προσφέρουν και υπέρογκους μισθούς για να τους δελεάσουν. Ποιοί όμως είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές;

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βρίσκεται στη θέση νούμερο 11 κερδίζοντας 32.356.100 ευρώ τον χρόνο. Ο Πολωνός πήρε μεταγραφή από την Μπάγερν Μονάχου στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2022. Ο πρώην σταρ των Βαυαρών λοιπόν έχει γίνει μέσα σε δύο χρόνια ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των «μπλαουγκράνα». Φυσικά τα λεφτά του τα έχει δικαιολογήσει, αφού σκοράρει ανελλιπώς. 

Στη θέση νούμερο 10 ακολουθεί ο Χάρι Κέιν της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος παίρνει τον χρόνο 34.259.400 ευρώ. Ο Άγγλος επιθετικός αποφάσισε το φετινό καλοκαίρι να αποχωρήσει από την Τότεναμ και να πάει στους Βαυαρούς και ήδη από τις πρώτες αγωνιστικές έχει βρει δίχτυα εννέα φορές σε δέκα παιχνίδια. 

Μετά τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των «πολιτών», παίρνοντας 37.1143.50 ευρώ τον χρόνο. Αμέσως μετά στη θέση νούμερο 8 είναι ο Σαντιό Μανέ. Η παρουσία του στη λίστα αποτελεί έκπληξη από τη μία γιατί ο Σενεγαλέζος δεν βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση. Από την άλλη όμως βρίσκεται στην Αλ Νασρ, η οποία δίνει τα χρήματα με το... τσουβάλι. Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ εισπράττει 49.485.800 ευρώ τον χρόνο. 

Στο νούμερο 7 είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο μοναδικός παίκτης της Λίβερπουλ στη λίστα. Ο Αιγύπτιος μετά την ανανέωση συμβολαίου του με τους «κόκκινους» έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας. Συγκεκριμένα κερδίζει 50.437.450 ευρώ τον χρόνο. Αμέσως μετά είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι και συγκεκριμένα ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός επιθετικός ήρθε στο Μάντσεστερ το περασμένο καλοκαίρι και την περσινή χρονιά κατέρριπτε το έκανε ρεκόρ μετά το άλλο. Κάπως έτσι δικαιολογεί τα 55.195.700 ευρώ που κερδίζει τον χρόνο. 

Στη θέση νούμερο 5 είναι ο Καρίμ Μπενζεμά της Αλ Ιτιχάντ ο οποίος εισπράττει 100.874.90 ευρώ, ποσό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με των προηγούμενων έξι. Και που να δείτε στη συνέχεια. Ο Κιλιάν Εμπαπέ βρίσκεται στην τέταρτη θέση και παίρνει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από τον συμπατριώτη του. Συγκεκριμένα κερδίζει 104.681.500 ευρώ

Κατά περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ πιο πλούσιος από τον Εμπαπέ είναι ο Νεϊμάρ, ο οποίος πλέον αγωνίζεται και αυτός στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Χιλάλ. Στον δικό του λογαριασμό λοιπόν μπαίνουν 106.584.800 ευρώ τον χρόνο. 

Στις δύο πρώτες θέσεις δεν είναι άλλοι από τους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Αργεντινός σταρ που παίζει στην Ίντερ Μαϊάμι παίρνει 128.472.750 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο Πορτογάλος σταρ παίρνει πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από τον Μέσι και συγκεκριμένα 247.429.000 ευρώ!