Η Νιουκάστλ συνέτριψε με 4-1 την Μπράιτον και αγγίζει το Champions League

Κάλουμ Γουίλσον

i

©ss youtube

Η Νιουκάστλ συνέτριψε με 4-1 την Μπράιτον και αγγίζει το Champions League

Κώστας Τσιακλής 23:31 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:38 - 18.05.2023

Η Νιουκάστλ συνέτριψε με 4-1 της Μπράιτον και έκανε τεράστιο βήμα για την έξοδο στο Champions League. Πισωγύρισμα για τη Μπράιτον στη μάχη της Ευρώπης.

Η Νιουκάστλ συνέτριψε τη Μπράιτον με 4-1 σε εξ αναβολής παιχνίδι και έκανε τεράστιο βήμα για την έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου. Από την άλλη η Μπράιτον έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει από τους διώκτες της στη μάχη για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η πρώτη φάση στον αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους στο 5΄ της αναμέτρησης, με το σουτ από το ύψος της περιοχής του Αλεξάντερ Ίσακ, το οποίο κατέληξε άουτ. Η Νιουκάστλ μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή της στο ξεκίνημα αφού στο 23’ «άνοιξε» το σκορ. Ο Κίεραν Τρίπιερ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντένις Ούνταβ με αυτογκόλ έκανε το 1-0.

Τιμωρήθηκε από την FA ο Κλοπ για τη συμπεριφορά του απέναντι στον Τίρνεϊ - Η απάντηση του Γερμανού
PREMIER LEAGUE

21:12 - 18.05.2023

Τιμωρήθηκε από την FA ο Κλοπ για τη συμπεριφορά του απέναντι στον Τίρνεϊ - Η απάντηση του Γερμανού

Ο Γιούργκεν Κλοπ τιμωρήθηκε από την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για τη συμπεριφορά και τα σχόλια του απέναντι στον διαιτητή, Πολ Τίρνεϊ. Δείτε την απάντηση του Γερμανού προπονητή της Λίβερπουλ.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου η Νιουκάστλ κατάφαρε να πετύχει και δεύτερο γκολ και πάλι μέσω στατικής φάσης. Ο Τρίπιερ εκτέλεσε το φάουλ και ο Νταν Μπερν με κεφαλιά νίκησε τον Τζέισον Στιλ για το 2-0. Στο 51’ η Μπράιτον κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς. Ο Μπίλι Γκίλμουρ με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τον Ούνταβ σε θέση τετ-α-τετ και αυτός δεν λάθεψε, κάνοντας έτσι το 2-1.

Η Νιουκάστλ κατάφερε να καθαρίσει το ματς με άλλα δύο τέρματα στο τέλος της αναμέτρησης. Αρχικά στο 89' ο Κάλουμ Γουίλσον έφυγε μόνος απέναντι στον Στιλ και έκανε το 3-1 ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπρούνο Γκιμαράες έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, γράφοντας το 4-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Πλέον με τη νίκη της η Νιουκάστλ ανέβηκε στους 69 βαθμούς και άνοιξε την απόσταση της στο +3 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (που έχει ματς λιγότερο) και στο +4 από τη Λίβερπουλ, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Από την άλλη η Μπράιτον παρέμεινε στο +1 και με αγώνα λιγότερο από Τότεναμ και Άστον Βίλα που ακολουθούν στη βαθμολογία.