Ανακοίνωσε την αποχώρηση του Λούκας Μόουρα η Τότεναμ

Λούκας Μόουρα

i

©ss youtube

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του Λούκας Μόουρα η Τότεναμ

Κώστας Τσιακλής 20:28 - 18.05.2023

Η Τότεναμ ανακοίνωσε ότι ο Λούκας Μόουρα θα αποχωρήσει από το σύλλογο το ερχόμενο καλοκαίρι αφού δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Η Τότεναμ ανακοίνωσε πως ο Λούκας Μόουρα θα αποχωρήσει από το σύλλογο το ερχόμενο καλοκαίρι αφού ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός δεν θα προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου του.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Τότεναμ αναφέρει: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Λούκας Μόουρα πρόκειται να αποχωρήσει από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του.

Προϊόν του συστήματος ακαδημιών της Σάο Πάολο στη χώρα του, τη Βραζιλία, ο επιθετικός ήρθε μαζί μας από τη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν τον Ιανουάριο του 2018 και αφού έκανε το ντεμπούτο του από τον πάγκο στην ισοπαλία 2-2 στο UEFA Champions League με τη Γιουβέντους τον επόμενο μήνα, σκόραρε στο πλήρες ντεμπούτο του σε αγώνα Κυπέλλου Αγγλίας με τον Ρότσντεϊλ λίγο αργότερα.

Το πρώτο του γκολ στην Premier League ήρθε κόντρα στη Φούλαμ στην αρχή της επόμενης σεζόν, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν δύο γκολ στη νίκη μας με 3-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ».

Αφού σημείωσε μια ζωτικής σημασίας ισοφάριση με την Μπαρτσελόνα τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους που σφράγισε την πρόκριση μας στους γύρους νοκ-άουτ του Champions League 2018/19, ο Λούκας χάραξε το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου κατά τη διάρκεια του ημιτελικού τον επόμενο Μάιο με ένα χατ-τρικ στο δεύτερο ημίχρονο της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Άγιαξ – συμπεριλαμβανομένου και του νικητήριου γκολ στις καθυστερήσεις – που μας έστειλε στον τελικό.

Ο Λούκας έχει συνεισφέρει έκτοτε σε πολλά αξιομνημόνευτα γκολ – συμπεριλαμβανομένου ενός μόλις σε 19 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του από τον πάγκο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι τον Αύγουστο του 2019 ενώ την περασμένη σεζόν ξεπέρασε το ορόσημο των 200 εμφανίσεων στα χρώματα μας.

Μέχρι σήμερα, έχει σκοράρει 38 γκολ σε 219 εμφανίσεις για εμάς και κατέγραψε 35 διεθνείς συμμετοχές για τη Βραζιλία. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει δανείσει την τεράστια εμπειρία του στην ομάδα μας κάτω των 21 ετών, παίζοντας μαζί με μερικούς από τους νεαρούς επαγγελματίες για να πάρουν λεπτά συμμετοχής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Λούκας για την εξαιρετική του υπηρεσία στο Σύλλογό μας και να του ευχηθούμε τα καλύτερα για το μέλλον. Θα παρέχουμε περαιτέρω ενημέρωση για την ευρύτερη λίστα παικτών που θα αποχωρήσουν και θα παραμείνουν μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2022/23».