Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τον πολυτιμότερο παίκτη της Premier League

Έρλινγκ Χάαλαντ - Χάρι Κέιν

i

©BeFunky

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τον πολυτιμότερο παίκτη της Premier League

Κώστας Τσιακλής 17:10 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 18.05.2023

Η Premier League ανακοίνωσε τους υποψήφιους για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος, με σπουδαία ονόματα να βρίσκονται στη σχετική λίστα.

Ανακοινώθηκαν από την Premier League οι υποψήφιοι για το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Μεγάλη εκπροσώπηση υπάρχει από Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ αφού οι τέσσερεις από τους επτά παίκτες ανήκουν σε αυτές.

Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με 36 τέρματα. Ο Νορβηγός επιθετικός έσπασε το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην Premier League που διατηρούσαν οι Άλαν Σίρερ και Άντι Κόουλ (34 γκολ).

Μέσα στους υποψηφίους είναι και ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, Χάρι Κέιν. Ο Άσος της Τότεναμ πραγματοποιεί εξαιρετική χρονία αφού μετράει 27 γκολ και τρεις ασίστ ωστόσο επισκιάζεται από τον φαντασμαγορικό Χάαλαντ.

Η Μάντσεστερ Σίτι εκροσωπείται και με δεύτερο παίκτη αφού στη σχετική λίστα βρίσκεται και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε που έχει μέχρι στιγμής επτά γκολ και 16 ασίστ. Η καλή χρονιά της Άρσεναλ επιβεβαιώνεται και στο συγκεκριμένο βραβείο αφού δύο παίκτες της βρίσκονται στη διεκδίκηση του. Πρόκειται για τους Μάρτιν Όντεγκαρντ και Μπουκάγιο Σάκα, οι οποίοι έχουν συνεισφορά σε πάνω από 20 τέρματα της ομάδας τους. Συγκεκριμένα ο Νορβηγός μέσος έχει 15 γκολ και 7 ασίστ ενώ ο Άγγλος εξτρέμ 13 γκολ και 11 ασίστ.

Τέλος το βραβείο θα διεκδικήσουν ο Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και ο Κίεραν Τρίπιερ της Νιουκάστλ. Ο πρώτος πραγματοποιεί την καλύτερη του χρονιά με τους «κόκκινους διαβόλους» αφού έχει 16 γκολ και 5 ασίστ στο πρωτάθλημα ενώ o δεύτερος είναι μέλος της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος ενώ έει επίσης ένα γκολ και έξι ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί πως Χάαλαντ, Όντεγκαρντ και Σάκα βρίσκονται και στους υποψήφιους για τον καλύτερο νεαρό παίκτη της Premier League. Οι υπόλοιποι παίκτες που βρίσκονται στη διεκδίκηση είναι οι: Σβεν Μπότμαν (Νιουκάστλ), Μόισες Καϊσέδο (Μπράιτον), Αλεξάντερ Ίσακ (Νιουκάστλ), Αλέξις ΜακΆλιστερ (Μπράιτον) και Γκάμπριελ Μαρτινέλι (Άρσεναλ).