Η παράδοση του Λουτσέσκου κόντρα στην ΑΕΚ και η απίθανη επίδοση του Ζίβκοβιτς (vid)

Εξαιρετική παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ έχουν Λουτσέσκου και Ζίβκοβιτς.

Η παράδοση του Λουτσέσκου κόντρα στην ΑΕΚ και η απίθανη επίδοση του Ζίβκοβιτς (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 13:30 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:56 - 30.03.2023

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου έχει εξαιρετική παράδοση με την ΑΕΚ, ενώ ο Σέρβος εξτρέμ Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι αήττητος κόντρα στην Ένωση σε 13 αγώνες. Τα γκολ των αναπληρωματικών στο ντέρμπι.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα βρει στον δρόμο του για 20ή φορά την ΑΕΚ.

Στο επερχόμενο ντέρμπι της Τούμπας, το αποτέλεσμα θα κρίνει σε έναν σημαντικό βαθμό τη μάχη του τίτλου και κυρίως το αν ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να έχει βλέψεις για την πρώτη θέση. Ο 54χρονος τεχνικός κόντρα στην ΑΕΚ έχει μεγάλη ιστορία  από κάθε άποψη. Αφήνουμε στην άκρη τα όσα έχουν συμβεί εξωαγωνιστικά. 

Στο χορτάρι με προπονητή τον Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει την ΑΕΚ 14 φορές. Ο Λουτσέσκου είδε την ομάδα του να επικρατεί σε επτά απ’ αυτές, τέσσερα ματς δεν είχαν νικητή και τρεις νίκες μέτρησε η ΑΕΚ. Για την ακρίβεια δύο. Η άλλη ήταν το περίφημο ματς με το γκολ του Βαρέλα που κρίθηκε τελικά στα δικαστήρια κι οδήγησε σε μία τεράστια διαμάχη με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ συχνά να υπενθυμίζει όσα έγιναν τότε.

Η Ξάνθη

Ο Λουτσέσκου κόντρα στην ΑΕΚ ως προπονητής της Ξάνθης δεν είχε νίκη. Με την ακριτική ομάδα αντιμετώπισε πρώτη φορά την Ένωση και μάλιστα πήρε ισοπαλία. Συνολικά, ως προπονητής της Ξάνθης σε πέντε παιχνίδια ο Λουτσέσκου μέτρησε τρεις ήττες. Μία εντός για το Κύπελλο στη φάση των ομίλων τη σεζόν 2015-16 με 1-0 και δύο ήττες εκτός με 2-1 την ίδια σεζόν και μία με 4-1 την περίοδο 2016-17.

Πήρε επίσης δύο ισοπαλίες εντός έδρας τη σεζόν 2015-16 στην πρώτη του μάχη με την ΑΕΚ και μία την επόμενη, αλλά χωρίς να σκοράρει με το τελικό 0-0 και τις δύο φορές να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Ο Λουτσέσκου έχει 3 ήττες. Η μία αυτή που αναφέραμε τη σεζόν 2017-18 στα δικαστήρια και οι άλλες δύο εκτός έδρας. Έχασε με 1-0 στο ΟΑΚΑ στον πρώτο του αγώνα ως τεχνικός του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2017-18, ενώ 2-0 ηττήθηκε στον αγώνα του πρώτου γύρου στην «OPAP Arena».

ΠΑΟΚ: «O Μπένετ έδειξε μηνύματα διαιτητή που αυτοπροτεινόταν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:57 - 27.03.2023

ΠΑΟΚ: «O Μπένετ έδειξε μηνύματα διαιτητή που αυτοπροτεινόταν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό» (vid)

Ένα απίθανο περιστατικό περιέγραψε ο αρχιδιαιτητής, Στίβεν Μπένετ, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΕΠΟ, καθώς σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ διαιτητής αυτοπροτάθηκε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Από τις τέσσερις ισοπαλίες οι δύο είναι εκτός με 1-1 και οι δύο στην Τούμπα. Με σκορ 1-1 πέρσι στα play offs και χωρίς σκορ η άλλη στον πρώτο αγώνα για το Κύπελλο, επίσης την περασμένη σεζόν. Από τις επτά νίκες, οι δύο είναι σε τελικό Κυπέλλου, ενώ για το πρωτάθλημα έχει τρεις νίκες στην Τούμπα και δύο εκτός (στο ΟΑΚΑ).

Οι σκόρερ

Οκτώ παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ έχουν βρει δίχτυα κόντρα στην ΑΕΚ. Τελευταίοι ήταν οι Νάρεϊ, Κουλιεράκης στην πρόσφατη νίκη στην Τούμπα με 2-0. Πρώτος σκόρερ κόντρα στην ΑΕΚ είναι ο Βιεϊρίνια, ο οποίος έχει πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Το ένα σε τελικό Κυπέλλου. Αλλά ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ είναι πλέον αναπληρωματικός.

Το ίδιο ισχύει για τον Κούρτιτς, ο οποίος έχει 3 γκολ και μία ασίστ. Ουσιαστικά, όμως, ο Σλοβένος μέσος θεωρείται πλέον ξένο σώμα. 

Γκολ κόντρα στην ΑΕΚ έχει και ο Σβαμπ, αλλά το πέτυχε με πέναλτι εκτός έδρας στα play offs της σεζόν 2020-21. Στα δύο γκολ έχει σταματήσει ο Μπίσεσβαρ, που έχει και μία ασίστ σε ματς με την ΑΕΚ. Ο Σουριναμέζος είναι κι αυτός πλέον αναπληρωματικός, όπως και ο Τόμας Μουργκ, που έχει 2 γκολ και 1 ασίστ. Και τα δύο στο ΟΑΚΑ. Ο Αυστριακός έκανε το 1-1 τη σεζόν 2020-21 στο τελευταίο λεπτό και την ίδια σεζόν για το Κύπελλο με φοβερή εκτέλεση φάουλ έγραψε το 0-1 για την πρόκριση στη συνέχεια του ΠΑΟΚ στον τελικό.

Ο απίθανος Ζίβκοβιτς

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει χτίσει κι αυτός τη δική του παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ. Ο διεθνής Σέρβος εξτρέμ είναι δεύτερος σκόρερ με 3 γκολ, όσα έχει κι ο Κούρτιτς εναντίον της Ένωσης. Ο Ζίβκοβιτς μετράει και μία ασίστ. 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ζίβκοβιτς έχει παίξει 13 φορές κόντρα στην ΑΕΚ και δεν έχει ήττα. Μετράει εννέα νίκες και 4 ισοπαλίες. Στον αγώνα του πρώτου γύρου ήταν εκτός στην ήττα με 2-0. Αήττητος, βέβαια, αλλά δεν αποτελεί πλέον βασικό στέλεχος, είναι και ο Μουργκ, ο οποίος όμως έχει παίξει 9 φορές κόντρα στην ΑΕΚ (5 νίκες και 4 ισοπαλίες)