Η Ρόμα με ήρωα τον Ντιμπάλα έκαψε στο ηφαίστειο του «Ολίμπικο» τη Φέγενορντ και ο Μουρίνιο κυνηγάει τον 30ό τελικό!

Ρόμα

i

© Printscreen

Η Ρόμα με ήρωα τον Ντιμπάλα έκαψε στο ηφαίστειο του «Ολίμπικο» τη Φέγενορντ και ο Μουρίνιο κυνηγάει τον 30ό τελικό!

Γιώργος Σακελλαρίου 00:42 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 01:14 - 21.04.2023

Η Ρόμα με γκολ του Ντιμπάλα στο 89' έστειλε το ματς με τη Φέγενορντ στην παράταση κι εκεί με Ελ Σαράουι, Πελεγκρίνι συνέτριψε τους Ολλανδούς με 4-1 και κυνηγάει τον δεύτερο σερί τελικό και 30ό του Μουρίνιο στα ημιτελικά με τη Λεβερκούζεν!

Όταν έχεις Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο, είτε παίζεις ελκυστικό ποδόσφαιρο, είτε όχι, είσαι καταδικασμένος να κυνηγάς τρόπαια.

 Η Ρόμα του σούπερ επιτυχημένου Πορτογάλου τεχνικού, κλήθηκε στα προημιτελικά του Europa League ν’ αντιμετωπίσει τη Φέγενορντ, στο ζευγάρι του περσινού τελικού του Conference League. Στο πρώτο ματς στο Ρότερνταμ ηττήθηκε 1-0. Στο ηφαίστειο του «Ολίμπικο» βρέθηκε στο 89’ στο 1-1 με την ολλανδική ομάδα. 

Αλλά όταν έχεις Πάολο Ντιμπάλα και Μουρίνιο, το πεπρωμένο λέει «επιτυχία». Ο Αργεντινός έγραψε το 2-1 με ένα γκολ «ζωγραφιά», δείγμα της τεράστιας κλάσης του και το ματς πήγε στην παράταση. Εκεί ο Ελ Σαράουι σημείωσε το 3-1 και ο Μουρίνιο ετοιμάζεται τώρα ν’ αντιμετωπίσει τη Λεβερκούζεν στα ημιτελικά. 

Στόχος; Μα ποιος άλλος από τον 30ό τελικό της καριέρας του Μουρίνιο και δεύτερο σερί για τη Ρόμα. Θα ήταν 31 για τον Πορτογάλο, αλλά στο Λιγκ Καπ Αγγλίας, ενώ οδήγησε την Τότεναμ στον τελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι, απολύθηκε πριν το σπουδαίο ματς.

Η Ρόμα με τη βοήθεια των οπαδών της που δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα μπήκε πιο δυνατά και στο 7’ ο Κριστάντε εκτέλεσε, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο 13’ απείλησαν οι Ολλανδοί. Ο Γιάχανμπακς βρήκε τον Σιμάνσκι, ο οποίος νικήσει από τον Ρουί Πατρίσιο. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, κυριάρχησαν τα νεύρα και υπήρξαν αρκετές εντάσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός και φάσεις.

Γκολ ο Σπινατσόλα

Οι Ιταλοί μπήκαν φουριόζοι και στο 46’ ο Πελεγκρίνι με προβολή έστειλε από τη μικρή περιοχή τη μπάλα στο αριστερο δοκάρι.

Η ισχύς είναι γένους θηλυκού: Πώς η «Σιδηρά Κυρία» του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου, έγινε General Manager στη Ρόμα
SERIE A

09:18 - 19.04.2023

Η ισχύς είναι γένους θηλυκού: Πώς η «Σιδηρά Κυρία» του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου, έγινε General Manager στη Ρόμα

Το όνομα Λίνα Σουλούκου έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να εμφανίζεται ολοένα και πιο δυναμικά στα δρώμενα του ποδοσφαίρου. Από αθλήτρια του βόλεϊ, στην ίδρυση εξειδικευμένου δικηγορικού γραφείου κι από τον Πειραιά στη Ρώμη. Το... άρωμα γυναίκας είναι πιο έντονο από ποτέ!

Στο 60’, όμως, έγινε το 1-0. Σε φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Σπινατσόλα, ο οποίος εντός μεγάλης περιοχής την έστειλε με αριστερό διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία κι έβαλε «φωτιά» στο Ολίμπικο.

Στο 77’ ακυρώθηκε γκολ του Κριστάντε, αφού δόθηκε φάουλ του Άμπραχαφ στον Τράουνερ.

Ισοφάρισε ο Παϊσάο

Στο 80’ ήρθε η ψυχρολουσία για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο και οι πανηγυρισμοί για τη Φέγενορντ. Ο Σιμάνσκι από δεξιά έβγαλε εξαιρετική σέντρα με το αριστερό και στο ύψος του πέναλτι με κεφαλιά ο αμαρκάριστος Παϊσάο σημείωσε το 1-1 για την ομάδα του Ρότερνταμ.

Γκολάρα Ντιμπάλα και παράταση!

Ο Μουρίνιο στο 73' με το σκορ στο 1-0, είχε ρίξει στη μάχη τον Πάολο Ντιμπάλα για να βρει και δεύτερο γκολ. Έγινε 1-1, αλλά ο Αργεντινός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 89' με απίθανο κοντρόλ και πιρουέτα στο ύψος της μικρής περιοχής από αριστερά, έκανε το γυριστό σουτ κι έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι!  

Στο 96’ ο Ντιμπάλα εξαπέλυσε μακρινό σουτ κι απέκρουσε ο Μπίλοου. Στο 97’ κι από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ιμπάνιες έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι!

Πρόκριση με Ελ Σαράουι!

Η Ρόμα, όμως, ήταν κυρίαρχος στην αναμέτρηση και η υπεροχή της καρποφόρησε στο 101’. Ο Ντιμπάλα άνοιξε δεξιά στον Έιμπραχαμ κι αυτός γύρισε στη μικρή περιοχή στον Ελ Σαράουι, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1!

4-1 ο Πελεγκρίνι

Στο 109' η Ρόμα καθάρισε το ματς. Ο Έιμπραχαμ εκτέλεσε, ο Μπίλοου απέκρουσε προσωρινά, αλλά ο Πελεγκρίνι πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για το 4-1. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά, για οφσάιντ του Έιμπραχαμ, αλλά η φάση ελέγχθηκε και τελικά μέτρησε. 

Οι Ολλανδοί, μάλιστα, τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, αφού στο 120' αποβλήθηκε ο Χιμένες.