ΠΑΟΚ και Ζοζέ Μπότο: Από την απόλυτη εμπιστοσύνη στο... μηδέν

Ζοσέ Μπότο

i

©Intime

ΠΑΟΚ και Ζοζέ Μπότο: Από την απόλυτη εμπιστοσύνη στο... μηδέν

Πώς ο ΠΑΟΚ έφτασε στην απόφαση να χωρίσει τους δρόμους του με τον Πορτογάλο αθλητικό διευθυντή.

Ο Ζοσέ Μπότο αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, μια εξέλιξη που δεν προκάλεσε εντύπωση σε κανέναν στον οργανισμό του Δικεφάλου, αφού το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές διαφαίνονταν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Πώς όμως ο Πορτογάλος έφτασε να χάσει την εμπιστοσύνη της ιδιοκτησίας και του οργανισμού ΠΑΟΚ γενικότερα;

Αυτό ήρθε μέσα από τις κινήσεις του Πορτογάλου, τόσο στο μεταγραφικό κομμάτι, όσο και στον τρόπο που ενεργούσε ο ίδιος γενικότερα.

Αρχικά πρέπει να πιστωθεί στον Ίβηρα αθλητικό διευθυντή η απόκτηση του Ντομινίκ Κοτάρσκι, που ήταν απόλυτα δική του επιλογή. Μπορεί το ίδιο να ακούστηκε και για τον Κάλεντ Νάρεϊ, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Γερμανός ποδοσφαιριστής υπήρχε στη λίστα του τμήματος σκάουτινγκ και δεν ήταν άγνωστος, ενώ η απόφαση να αποκτηθεί είχε ήδη παρθεί.

Ο Μπότο χρεώνεται μεταξύ άλλων σαφώς τις ατυχείς επιλογές των Φιλίπε Σοάρες, Νικολάς Κουαλιάτα και Ζοάν Σάστρε. Ο πρώτος κόστισε 3.5 εκατομμύρια ευρώ, ο δεύτερος 1 εκατομμύριο 800 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο Σάστρε 500 χιλιάδες. Είναι σαφές πως ο Πορτογάλος και ο Ουρουγουανός δεν απέδωσαν ούτε στο ελάχιστο, ενώ ο Ισπανός αν και... τίμιος δεν έχει κάνει την διαφορά.

Επίσης, ρόλο έπαιξε ότι δεν κατάφερε ποτέ να βρει τρόπο να λύση στο θέμα της αποχώρησης των Τόμας Μουργκ και Νίκα Νινούα, αλλά και γενικότερα σε ποδοσφαιριστές που το κλαμπ δεν υπολογίζε.

Ένα ακόμα θέμα που έκανε τις σχέσεις μεταξύ ΠΑΟΚ και Μπότο να ραγίσει ήταν το γεγονός πως ο Πορτογάλος αρκετές φορές έμοιαζε να λειτουργεί με γνώμονα το δικό του συμφέρον και όχι αυτό της ομάδας.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι διαρροές σε ιταλικά ΜΜΕ αναφορικά με ενδιαφέρον ομάδων προς το πρόσωπο του, ενώ υπήρξαν και ειδήσεις αναφορικά με τον Δικέφαλο που βγήκαν από συγκεκριμένα ιταλικά ΜΜΕ. Σαφώς, θεωρήθηκε πως αυτό δεν ήταν τυχαίο.

Αυτά ήταν κάποια από τα στοιχεία που έπαιξαν ρόλο στο να απομακρυνθούν οι δύο πλευρές και να έρθει το τέλος.

Ο Μπότο πάντως με ένα μακροσκελές μήνυμα αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε αυτό στον Ιβάν Σαββίδη και τη διοίκηση της ΠΑΕ:

«Το ταξίδι μου στον ΠΑΟΚ τελείωσε. Φεύγω με θλίψη γιατί, μετά την κατάκτηση τίτλων στις ομάδες όπου εργάστηκα, για πρώτη φορά στην καριέρα μου, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τρόπαια. 

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με μοναδική, απίστευτη ατμόσφαιρα, και η αγάπη και το πάθος που αισθάνονται και επιδεικνύουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι τα μεγαλύτερα προσόντα που διαθέτει ο σύλλογος. Εύχομαι μια μέρα η αγάπη που έχουν για τον σύλλογο να ταιριάξει εξίσου με επιτυχία! 

Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Έχω ένα βαθύ χρέος ευχαριστιών σε όσους είχα το προνόμιο να δουλεύω μαζί καθημερινά. Η ακούραστη δέσμευσή τους και οι προσπάθειες, από τους παίκτες του γήπεδου, προπονητή και team manager μέχρι το τεχνικό team μέχρι τους πολυάριθμους ανθρώπους (Γιατροί, Αναλυτές, physios, kit mens, διατροφολόγος), που εργάζονται επιμελώς, ήταν ανεκτίμητες. 

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δίνουν την καρδιά και την ψυχή τους για να κάνουν τον σύλλογο όσο καλύτερο μπορεί να είναι κάθε μέρα. Panthessalonikeios Athlitikos Omilos Konstantinoupoliton, θα είμαι πάντα ένας από εσάς! 

ΥΓ. ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον βοηθό μου Αντρέι για την πίστη και την υπομονή του! 

Ζοσέ Μπότο»