H θέση του Παναθηναϊκού για το CAS: «Κατέπεσε η προπαγάνδα για τον Χουάνκαρ»

Ο Χουάνκαρ στο φορείο μετά τον τραυματισμό του από την κροτίδα στο «Καραϊσκάκης»

i

Intime

H θέση του Παναθηναϊκού για το CAS: «Κατέπεσε η προπαγάνδα για τον Χουάνκαρ»

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:40 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 29.02.2024

Στον Παναθηναϊκό τονίζουν πως αποδείχτηκε περίτρανα η ευθύνη του Ολυμπιακού για τη διακοπή του ντέρμπι και καταρρίφθηκε οριστικά και αμετάκλητα η αβάσιμη παραφιλολογία για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ.

Το CAS έκρινε οριστικά και αμετάκλητα την τύχη του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων της 22ης Οκτωβρίου του 2023, που είχε διακοπεί για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από ρίψη κροτίδας. Με την απόφαση να διατηρεί τον υπαιτότητα του Ολυμπιακού για τη διακοπή, αλλά του επιστρέφει τον ένα βαθμό που του αφαιρέθηκε στο πλαίσιο της ποινής του μηδενισμού.

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως δικαιώθηκαν πλήρως για όσα υποστήριζαν μέχρι σήμερα και προστέθουν πως στην ουσία, «η απόφαση ήταν και παραμένει κόλαφος για τον Ολυμπιακό».

Πρώτον και κύριον, ο τραυματισμός του Χουάνκαρ δεν αμφισβητήθηκε ούτε από το CAS. Οι δικαστές δέχτηκαν τη γνησιότητα των εξετάσεων του Ισπανού αριστερού μπακ και το συνεπαγόμενο συμπέρασμα πως ο ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Το σκεπτικό του CAS καταρρίπτει κάθε επιχείρημα περί του αντιθέτου και δικαιολογεί πλήρως την απόφάση του διαιτητή να διακόψει το ματς. Αφού ο Χουάνκαρ ήταν αδύνατο να αγωνιστεί και ορθώς μεταφέρθηκε σε νοσοοκομείο για εξετάσεις και νοσηλεία.

Στο Τριφύλλι επισημαίνουν πως η αυθεντικότητα των γεγονότων επιβεβαιώθηκε, σε πείσμα της λάσπης που έπεσε στον Χουάνκαρ και στους «πράσινους». Δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στη δικαστική ετυμηγορία που να μην θεωρεί ορθολογική τη διαχείριση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, μετά τα όσα συνέβησαν από τη ρίψη της κροτίδας.

Σε ότι αφορά την επιστροφή του βαθμού στον Ολυμπιακό, το CAS έκρινε έτσι επειδή οι «ερυθρόλευκοι» συνέβαλλαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη του δράστη που πέταξε την κροτίδα και όχι με το υπόλοιπο σκέλος της υπόθεσης.