Η αγωνία του Αλμέιδα για το ταξίδι Γκαρσία και Πινέδα και οι «βολικές» ημερομηνίες

Η αγωνία του Αλμέιδα για το ταξίδι Γκαρσία και Πινέδα και οι «βολικές» ημερομηνίες

Κώστας Τσίλης 12:07 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 12.03.2024

Τόσο ο Γκαρσία όσο και ο Πινέδα θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για τα παιχνίδια των εθνικών τους ομάδων, όμως αυτή την φορά υπάρχουν τουλάχιστον πιο βολικές ημερομηνίες επιστροφής στην Αθήνα, ως προς το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Η αλήθεια είναι πως από την αρχή της φετινής σεζόν, οι υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για τις εθνικές τους ομάδες, αποτελούν έναν μικρό (εως μεγάλο) εφιάλτη για τον Ματίας Αλμέιδα. Ειδικά ως προς τους παίκτες, όπως ο Ορμπελίν Πινέδα και ο Λιβάι Γκαρσία, που ήταν (και είναι) υποχρεωμένη να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Είναι μια συνθήκη δύσκολη, που πάντα επηρέαζε και τον αγωνιστικό προγραμματισμό της ΑΕΚ. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως τις περισσότερες φορές, ο Πινέδα δεν ξεκινούσε βασικός στο πρώτο ματς πρωταθλήματος, μετά την επιστροφή από υποχρεώσεις της εθνικής.

Μαζί με τη χρηματιστηριακή αξία, «εκτοξεύεται» και η «τρέλα» του Μελισσανίδη για τον Γκαρσία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:45 - 11.03.2024

Μαζί με τη χρηματιστηριακή αξία, «εκτοξεύεται» και η «τρέλα» του Μελισσανίδη για τον Γκαρσία

Όσο ο Γκαρσία βάζει γκολ «ποιήματα» όπως αυτό στην Λαμία, αυξάνεται εκτός από την χρηματιστηριακή του αξία και η "τρέλα" που έχει γι' αυτόν ο Μελισσανίδη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του παίκτη στην ΑΕΚ

Τώρα φυσικά έχει και πάλι ο Αλμέιδα την αγωνία με τους παίκτες που θα φύγουν για τις εθνικές τους ομάδες και ειδικά αυτούς που θα κάνουν υπερατλαντικό ταξίδι. Άλλωστε πλέον το πρωτάθλημα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του. Όμως αυτή την φορά, έχει και έναν λόγο ο Αργεντινός τεχνικός, να είναι λίγο πιο ήρεμος. Και αυτό έχει να κάνει με τις ημερομηνίες των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Γκαρσία και του Πινέδα.

Ο Λιβάι έχει επίσημο ματς με το Τρινιντάντ στις 23 του μηνός απέναντι στον Καναδά. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ήθελε ο Γκαρσία να δώσει το παρών και να βοηθήσει την εθνική του. Εξ ου και θα ταξιδέψει κανονικά. Όμως θα παίξει μόνο αυτό. Δεν θα μείνει για ένα φιλικό παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο για τις 25 του μηνός. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αναμένεται να επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα, στις 24 και να δώσει κανονικά το παρών ξανά στις προπονήσεις της ΑΕΚ, από την Δευτέρα 25 που θα ξεκινήσει και η προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 31.

Επίσης νωρίτερα απ' ότι συνήθως, "δείχνουν" οι ημερομηνίες πως μπορεί να επιστρέψει και ο Πινέδα. Συνήθως λόγω των υποχρεώσεων του, ο Μεξικανός χαφ επέστρεφε στην Ελλάδα την Πέμπτη και έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ την Παρασκευή, ενώ υπήρχε ξανά αγωνιστική υποχρέωση για το πρωτάθλημα την Κυριακή. Γι αυτό άλλωστε και συνήθως ο Αλμέιδα δεν τον έβαζε στην βασική ενδεκάδα, καθότι υπήρχε κούραση από τα ταξίδια και μόλις δυο προπονήσεις.

Αυτή την φορά ο Πινέδα έχει ένα ματς με τον Παναμά για το National League την Παρασκευή 22 του μηνός. Και αν το Μεξικό προκριθεί στον τελικό, θα παίξει τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 του μηνός. Κάτι που σημαίνει πως σε κάθε περίπτωση, ο Πινέδα θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης. Και να μπει στις προπονήσεις της ΑΕΚ από την Τετάρτη και ως εκ τούτου θα έχει μπροστά τέσσερις μέρες δουλειάς μέχρι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά τον Άλεξ Κάλενς, που και αυτός έχει υποχρεώσεις με την εθνική του Περού, έχει πάρει ειδικά άδεια για να ταξιδέψει νωρίτερα από τους υπόλοιπους. Και έχει φτάσει ήδη στην πατρίδα του. Είναι κάτι το οποίο συζήτησε με τον Αλμέιδα από την προηγούμενη εβδομάδα και πήρε σχετική άδεια.