Η συνάντηση της χρονιάς: Ο Αζάρ συνάντησε το ball-boy που χτύπησε την ώρα του αγώνα πριν από 11 χρόνια – Σήμερα το παιδί είναι δισεκατομμυριούχο!
i

© PrtScr

Η συνάντηση της χρονιάς: Ο Αζάρ συνάντησε το ball-boy που χτύπησε την ώρα του αγώνα πριν από 11 χρόνια – Σήμερα το παιδί είναι δισεκατομμυριούχο!

Στέλιος Βαρδάκης • 20:13 - 25.01.2024

Ο Εντέν Αζάρ συναντήθηκε με το ball boy που είχε κλωτσήσει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας, 11 χρόνια μετά το περιστατικό.

Ήταν πριν από 11 χρόνια, στις 23 Ιανουαρίου του 2013, όταν η Σουόνσι φιλοξενούσε την Τσέλσι για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ και τη ρεβάνς του 2-0 υπερ των Ουαλών στο «Stamford Bridge». Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μείνει στο μυαλό όλων όχι τόσο για την πρόκριση που κατάφερε η Σουόνσι αλλά για μια ενέργεια του Εντέν Αζάρ.

Συγκεκριμένα, στο 78' της αναμέτρησης με το σκορ στο 0-0 και τη Τσέλσι να ψάχνει απεγνωσμένα γκολ, η μπάλα καταλήγει εκτός ορίων γραμμών με το ball boy που βρισκόταν εκεί να αγκαλιάζει τη μπάλα και να μη την αφήνει, ώστε να μην αφήσει τον Αζάρ να δώσει γρήγορα συνέχεια στο ματς. Ο Βέλγος στην προσπάθειά του να πάρει γρήγορα την μπάλα κατέληξε να κλωτσήσει στα πλευρά το ball boy. Αποβολή, φασαρία, χαμένα λεπτά για την Τσέλσι και η Σουόνσι προκρίθηκε σε έναν τελικό που θα κέρδιζε με 5-0 την Μπράντφορντ Σίτι της League Two(!).

Όταν ο Καντονά έριξε κλωτσιά στον .... ρατσισμό
REST OF THE WORLD

15:53 - 25.01.2024

Όταν ο Καντονά έριξε κλωτσιά στον .... ρατσισμό

Σήμερα συμπληρώθηκαν 29 χρονιά από την kung-fu κλωτσιά του Ερίκ Καντονά σ' έναν φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας που τον έβριζε διαρκώς. Το χτύπημα αυτό ωστόσο ήταν πολλά παραπάνω από μία κλωτσιά, ήταν μία ηχηρή απάντηση στον ρατσισμό.

Από την κλωτσιά, στη λίστα με τους πλουσιότερους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Τσάρλι Μόργκαν (που είναι το όνομα του ball boy) φαίνεται πως δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από το περιστατικό καθώς ήταν αποφασισμένος να μην καθορίσει την υπόλοιπη ζωή του. Τρία χρόνια μετά από εκείνο το βράδυ, ο Μόργκαν δημιούργησε την δική του μάρκα βότκας, από την οποία έχει συγκεντρώσει μία μεγάλη περιουσία. Οι «Times» υπολόγιζαν την περιουσία του πριν από λίγους μήνες στα 55 εκατομμύρια λίρες.

11 χρόνια μετά από ότι συνέβη, ο Αζάρ με τον Μόργκαν βρέθηκαν από κοντά όπως αποκάλυψε ο Βέλγος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram. «Ένα ωραίο πράγμα στη συνταξιοδότηση είναι να συναντάς παλιούς φίλους. Έχεις διανύσει πολύ δρόμο φίλε μου». έγραψε ο πρώην παίκτης της Τσέλσι. 

Άξιο αναφοράς είναι ότι μετά το τέλος εκείνου του αγώνα ο Τσάρλι βρέθηκε στα αποδυτήρια των «μπλε» για να ζητήσει συγγνώμη από τον Βέλγο παίκτη. Εκεί έδωσε το χέρι του στον Αζάρ, ο οποίος ζήτησε και δημόσια συγγνώμη: «Έβαλε όλο του το σώμα πάνω στην μπάλα. Εγώ προσπαθούσα να χτυπήσω την μπάλα, όχι το παιδί. Λυπάμαι» είχε δηλώσει τότε ο ποδοσφαιριστής.