Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα: Από τη μία η πρόκριση και από την άλλη η επιβίωση

Οι παίκτες της Ιαπωνίας πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα επί της Γερμανίας

i

Ιαπωνία/ⒸIntime

Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα: Από τη μία η πρόκριση και από την άλλη η επιβίωση

Sportal newsroom 08:54 - 27.11.2022 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 27.11.2022

Μετά την ιστορική νίκη κόντρα στη Γερμανία, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει σήμερα (12:00, ANT1) την Κόστα Ρίκα και με νέο θετικό αποτέλεσμα αγκαλιάζει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Με την πλάτη στον τοίχο οι Κοσταρικανοί.

Αφού σόκαρε όλο τον κόσμο στην πρεμιέρα με τη νίκη της (2-1) επί της Γερμανίας, η Ιαπωνία θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και με αυτόν τον τρόπο να πραγματοποιήσει το πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Σημερινός (12:00, ΑΝΤ1) αντίπαλος των Ασιατών είναι η Κόστα Ρίκα, η οποία στην πρεμιέρα έγινε έρμαιο στις ορέξεις των Ισπανών με το σκορ της ήττας (7-0) να τα λέει όλα κι αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση επιβάλλεται σήμερα όχι απλά να πάρει βαθμό, αλλά όλο το τρίποντο.

Το κακό νέο για το σύνολο του Χαζίμε Μοριγιάσου είναι ότι δεν μπορεί να βασιστεί απόλυτα στους έντεκα που ήταν παρόντες στη νίκη επί της Γερμανίας, καθώς έχουν προκύψει και θέματα τραυματισμών.

Ο Σάκαϊ «κληρονόμησε» πρόβλημα τραυματισμού κόντρα στους Γερμανούς και δίνεται ως εξαιρετικά αμφίβολος και κατόπιν τούτου, τη θέση του αναμένεται να πάρει ο άσος της Άρσεναλ, Τακεχίρο Τομιγιάσου. Επιπλέον, θέση στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά θα πάρει ο Τακούμα Ασάνο και μάλλον δικαιωματικά, αφού ήταν αυτός που σκόραρε και το νικητήριο γκολ που πέτυχε κόντρα στους Γερμανούς.

Από την άλλη πλευρά, η Κόστα Ρίκα που διαθέτει στο ρόστερ της έξι παίκτες που ήταν παρόντες και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, δεν έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, αλλά θα προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση αν η ενδεκάδα παραμένει απαράλλακτη μετά το «ναυάγιο» της πρεμιέρας κόντρα στην Ισπανία.

Βέβαια, τα ρεπορτάζ που αφορούν στην Κόστα Ρίκα αναφέρουν ότι ο προπονητής της ομάδας, Λουίς Φερνάντο Σουάρες, δεν πρόκειται να προβεί σε τεράστιες διαφοροποιήσεις και οι περισσότερες «πινελιές» θα έχουν να κάνουν με δυο-τρεις θέσεις στην άμυνα.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ιαπωνία: Γκόντα – Τομιγιάσου, Ιτακούρα, Γιοσιντα, Ναγκατόμο – Έντο, Τανάκα – Ίτο, Καμάντα, Κούμπο – Ασάνο

Κόστα Ρίκα: Νάβας – Γούαστον, Κάλβο, Ντουάρτε, Οβιέδο – Τεχέδα, Μπόρχες – Μπενέτε, Φούλερ – Κάμπελ, Κοντρέρας.