Ο Ινφαντίνο για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος και λυπημένος» (vid)

Τζιάνι Ινφαντίνο

i

PrtScr

Ο Ινφαντίνο για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος και λυπημένος» (vid)

Κώστας Τόπας 15:05 - 17.10.2023

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε ότι είναι σοκαρισμένος και λυπημένος από την επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλε

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε την Τρίτη (17/10) ότι είναι «σοκαρισμένος» και «λυπημένος» από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα (16/100 στις Βρυξέλλες, πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας, η οποία προκάλεσε δύο νεκρούς.

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος και λυπημένος από τον τραγικό θάνατο δύο Σουηδών στις Βρυξέλλες, κοντά στο γήπεδο όπου το Βέλγιο υποδέχθηκε τη Σουηδία. Εκ μέρους της FIFA και της ποδοσφαιρικής κοινότητας, στέλνω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους φίλους του τα θύματα», έγραψε ο Ινφαντίνο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Το μήνυμα του Τζιάνι Ινφαντίνο

Ο πρόεδρος της FIFA πρόσθεσε: «Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους του Βελγίου και της Σουηδίας και τις εθνικές τους ομάδες και τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες».

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και ένας άλλος τραυματίστηκε το βράδυ της Δευτέρας, την ώρα που το Βέλγιο και η Σουηδία κόντραραν τις δυνάμεις στους στο στάδιο Rei Balduíno, στις Βρυξέλλες, για τον αγώνα των προκριματικών του ομίλου F για το Euro 2024.

Στο ημίχρονο, ο αγώνας αρχικά διακόπηκε και αργότερα έλαβε τέλος από την UEFA, την ώρα που οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 1-1, μετά από γκολ του Βίκτορ Γκιόκερες για τους Σουηδούς και του Ρομέλου Λουκάκου, για τους γηπεδούχους.

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας και στο Γαλλία – Σκωτία μετά τις απειλές για βόμβες και την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
EURO

13:35 - 17.10.2023

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας και στο Γαλλία – Σκωτία μετά τις απειλές για βόμβες και την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

Το ματς μεταξύ Γαλλίας - Σκωτίας που γίνεται στην Λιλ, κοντά τα σύνορα με το Βέλγιο, έχει σημάνει συναγερμό και στις γαλλικές αρχές, μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Ένας από τους νεκρούς είναι Σουηδός, ένας άλλος είναι σουηδικής καταγωγής, αλλά είχε και ελβετική ταυτότητα. Το τρίτο θύμα, σοβαρά τραυματισμένο, είναι επίσης σουηδικής καταγωγής, σύμφωνα με τον βελγικό ομοσπονδιακό εισαγγελέα, Φρεντερίκ Φον Λοβ.