Ινφαντίνο: «Μακάρι ο Μέσι να παίξει και στα 47 του στο Μουντιάλ του 2034»

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Gustavo Ortiz/Jam Media/Getty Images/Ideal Images

Ινφαντίνο: «Μακάρι ο Μέσι να παίξει και στα 47 του στο Μουντιάλ του 2034»

Κώστας Τόπας 13:53 - 09.12.2023

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο ρωτήθηκε για την προοπτική να παίξει ο Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 κι έδωσε μία αφοπλιστική απάντηση.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πρότεινε ο Λιονέλ Μέσι να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, παρά το γεγονός ότι ο θρυλικός αστέρας της Αργεντινής θα διανύει τότε το 47ο της ηλικίας του. Ο Ινφαντίνο έκανε τον ισχυρισμό σε μια εκδήλωση του CONMEBOL Legends, όπου ρωτήθηκε για την προοπτική του μεσοεπιθετικού της Ίντερ Μαϊμι να εμφανιστεί στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026.

Ο πρόεδρος της FIFA εξέφρασε τις ελπίδες του ότι ο αρχηγός της Αργεντινής θα δώσει το «παρών» στη διοργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό.

«Θέλω τον Μέσι στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό που ακολουθεί και στο 2034 επίσης», είπε ο Ινφαντίνο στο DSports. Δεν είναι σαφές πόσο σοβαρός ήταν ο πρόεδρος της FIFA με την πρότασή του, με το σχόλιο του Ελβετού αξιωματούχου να φαίνεται να δόθηκε με ανάλαφρο τρόπο στη ρεπόρτερ που του έκανε την ερώτηση.

Το ερώτημα, ωστόσο, έρχεται με τον σταρ της Ίντερ Μαϊάμι να φαίνεται να παραμένει ανοιχτός για να εμφανιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Ο Μέσι είχε ισχυριστεί τον Ιούνιο ότι δεν είχε σχέδια να παίξει στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού οδήγησε τη χώρα του στη δόξα στο Κατάρ πέρυσι.

«Το μόνο πράγμα που σκέφτομαι σήμερα είναι να πάω στο Copa America (σ.σ τον Ιούνιο-Ιούλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες). Στη συνέχεια, ο χρόνος θα δείξει αν είμαι ή όχι στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο», είχε δηλώσει ο Μέσι λέγοντας στη συνέχεια: «Θα φτάσω σε μια ηλικία (39 ετών το 2026) που κανονικά δεν θα μου επέτρεπε να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχω ξαναπεί ότι δεν πίστευα ότι θα ήμουν εκεί, και φαινόταν ότι θα αποσυρόμουν μετά το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο. Τώρα θέλω να είμαι εκεί περισσότερο από ποτέ», είπε ο Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή.