Ινφαντίνο: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα είναι το μεγαλύτερο σόου που θα δείτε»

Τζιάνι Ινφαντίνο

i

PrtScr

Ινφαντίνο: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα είναι το μεγαλύτερο σόου που θα δείτε»

Δημήτρης Χούπης 19:40 - 07.03.2024

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο σε ομιλία που έκανε στο Μαϊάμι τόνισε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο βρέθηκε στο Μαϊάμι όπου μίλησε για το Μουντιάλ του 2026, το οποίο θα γίνει σε τρεις χώρες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Μεξικό και τον Καναδά. Ο Ινφαντίνο λοιπόν τόνισε ότι η διοργάνωση αυτή δεν θα είναι απλώς το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, αλλά το μεγαλύτερο σόου που θα δει ο πλανήτης.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το Μουντιάλ θα είναι το πρώτο που θα γίνει με 48 ομάδες, αλλά και το πρώτο που θα διοργανωθεί σε τρεις χώρες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το Μουντιάλ του 2026 δεν θα είναι απλώς το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, θα είναι το μεγαλύτερο σόου που έχει δει ποτέ ο πλανήτης. Θα είναι κάτι που θα θυμούνται όλοι.

Ζούμε, όπως όλοι γνωρίζετε, σε έναν κόσμο που είναι αρκετά διχασμένος και αρκετά επιθετικός, αλλά σε έναν κόσμο που χρειάζεται ευκαιρίες για να ενωθεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Μεξικό και όλες οι πόλεις σας, χωνεύουν πολιτισμούς. Έχουν δημιουργηθεί χάρη στη δουλειά πολλών ανθρώπων από πολλά, πολλά μέρη του κόσμου, και αντικατοπτρίζετε ακριβώς αυτή την ενότητα που θέλουμε να αντικατοπτρίζουμε στο ποδόσφαιρο.

Θα έχουμε λίγους τυχερούς που έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια για να μπουν στα γήπεδα, αλλά θα έχουμε πολλούς, πάρα πολλούς που θα έρθουν απλώς για να μείνουν κοντά στην ομάδα τους, για να γίνουν μέρος κάτι ξεχωριστού. Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες που έρχονται στις πόλεις σας και μπορώ να σας υποσχεθώ ότι θα έρθουν με ειρηνικό πνεύμα, με χαρούμενο πνεύμα, θέλουν να γιορτάσουν, θέλουν να διασκεδάσουν. Πρέπει να τους καλωσορίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί, αν τους καλωσορίσουμε και τους κάνουμε να νιώσουν σαν στο σπίτι τους, τότε αυτό θα έχει απίστευτα θετική απόδοση σε αυτό που κάνουμε.

Το ποδόσφαιρο αγγίζει τα συναισθήματα, τις καρδιές και τις ψυχές των ανθρώπων και όταν επισκέπτονται τις όμορφες χώρες και τις όμορφες πόλεις σας, θέλουν να νιώσουν κάτι ξεχωριστό, αυτή είναι η μαγεία του παιχνιδιού που δισεκατομμύρια οι άνθρωποι αγαπούν σε όλο τον κόσμο».