«Έκλεισε» τον Αρναούτοβιτς η Ίντερ

Μάρκο Αρναούτοβιτς

i

©PrtScr

«Έκλεισε» τον Αρναούτοβιτς η Ίντερ

Κώστας Τσιακλής 19:02 - 14.08.2023

Η Ίντερ συμφώνησε με τη Μπολόνια για τη μεταγραφή του Μάρκο Αρναούτοβιτς.

Η Ίντερ θα ανακοινώσει σύντομα όπως όλα δείχνουν την 10η καλοκαιρινή της μεταγραφή. Οι «νερατζούρι» βρήκαν επιτέλους τον επιθετικό που έψαχναν και αυτός θα είναι ο Μάρκο Αρναούτοβιτς.

Η Ίντερ έψαχνε για επιθετικό μετά την αποχώρηση του Έντιν Τζέκο αλλά και το «ναυάγιο» με την περίπτωση του Ρομέλου Λουκάκου που έκανε έξαλλους τους Μιλανέζους όταν ξεκίνησε τις συζητήσεις με τη Γιουβέντους. Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως οι «νερατζούρι» απέκτησαν ως ελεύθερο τον Μάρκους Τουράμ από τη Γκλάντμπαχ.

Η Ίντερ ενδιαφέρθηκε για τον νεαρό επιθετικό της Άρσεναλ, Φολαρίν Μπαλογκούν, ωστόσο ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο είχε αποκαλύψει πως οι «νερατζούρι» θεώρησαν την περίπτωση του ως αρκετά ακριβή. Στη συνέχεια προσπάθησαν να αποκτήσουν τον Τζιανλούκα Σκαμάκα και κατέθεσαν προσφορές (μέχρι και) 28 εκατομμμυρίων ευρώ μαζί με τα μπόνους ωστόσο τελικά ο Ιταλός κατέληξε στην Αταλάντα.

Πλέον η Ίντερ κινήθηκε σε άλλη κατεύθυνση και έφτασε σε συμφωνία με τη Μπολόνια για την απόκτηση του Μάρκο Αρναούτοβιτς. Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι «νερατζούρι» θα βγάλουν από τα ταμεία τους 10 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα οποιαδήποτε μπόνους. Ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αρναούτοβιτς είχε ξαναφορέσει τη φανέλα της Ίντερ ως δανεικός από την Τβέντε την περίοδο 2009-2010. Τότε είχε καταφέρε να αγωνιστεί μόλις σε τρία παιχνίδια με την πρώτη ομάδα και έτσι δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ. Επιπλέον έπαιξε και ένα παιχνίδι με την πριμαβέρα, με την οποία είχε ένα τέρμα στην ισοπαλία με την αντίστοιχη ομάδα της Μίλαν.

Ο 34χρονος Αυστριακός βρίσκεται στη Μπολόνια από το καλοκαίρι του 2021 όταν και αποκτήθηκε με έξι εκατομμύρια ευρώ από την SH Port της Κίνας. Σε 58 συμμετοχές μέτρησε 25 γκολ και δύο ασίστ. Στο παρελθόν έπαιξε επίσης μεταξύ άλλων σε Βέρντερ Βρέμης, Στόουκ και Γουέστ Χαμ, ομάδες που τον έκαναν γνωστό στο ευρωπαϊκό κοινό.