Το παράνομο στοίχημα και ο «βασιλιάς των παπαράτσι» που απειλεί να μιλήσει για ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές (vids)

Σάντρο Τονάλι

i

©Photo by Claudio Villa/Getty Images/Ideal Images

Το παράνομο στοίχημα και ο «βασιλιάς των παπαράτσι» που απειλεί να μιλήσει για ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές (vids)

Κώστας Τόπας 08:40 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 13.10.2023

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ιταλία μετά την αποκάλυψη ότι οι Σάντρο Τονάλι, Νικολό Τζανιόλο και ο Νικολό Φατζιόλι εμπλέκονται σε παράνομο στοιχηματισμό, με τον «βασιλιά των παπαράτσι», Φαμπρίτσιο Κορόνα να απειλεί να βγάλει στη φόρα περισσότερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους ποδοσφαιριστές.

Οι Σάντρο Τονάλι και Νικολό Τζανιόλο της Νιουκάστλ και Άστον Βίλα, αντίστοιχα, «κόπηκαν» από την αποστολή της εθνικής Ιταλίας, η οποία ετοιμάζεται να δώσει τους αγώνες για τα προκριματικά του Euro 2024 με τη Μάλτα και την Αγγλία.

Οι δύο ποδοσφαιριστές «κόπηκαν» από την αποστολή, με αφορμή την εν εξελίξει έρευνας για πιθανή συμμετοχή τους σε παράνομο στοιχηματισμό. Οι δυο παίκτες ειδοποιήθηκαν για την έρευνα από τους εισαγγελείς του Τορίνο ενώ βρίσκονταν στο προπονητικό κέντρο της εθνικής Ιταλίας, την ώρα που προπονούνταν για τα ματς με τη Μάλτα και την Αγγλία. Ολα αυτά λίγες ώρες αφότου και ο Νικολό Φατζιόλι κατηγορείται για παραβίαση του αθλητικού κώδικα περί στοιχηματισμού σε παράνομες πλατφόρμες.

«Η Ομοσπονδία ενημερώνει ότι η Εισαγγελία του Τορίνο κοινοποίησε φακέλους έρευνας στους παίκτες Σάντρο Τονάλι και Νικολό Τζιανόλο, που προπονούνται αυτή τη στιγμή με την εθνική ομάδα στο Ομοσπονδιακό Τεχνικό Κέντρο του Coverciano. Ανεξάρτητα από τη φύση των γεγονότων, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε αυτή την κατάσταση οι δύο παίκτες δεν είναι στις απαραίτητες συνθήκες για να αντιμετωπίσουν τις δεσμεύσεις που έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες, η Ομοσπονδία αποφάσισε, επίσης να τους προστατεύσει, να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους στους αντίστοιχους συλλόγους τους», ανέφερε η ιταλική ομοσπονδία.

«Υπάρχει ένα παιχνίδι ακόμα πιο σημαντικό από την πρόκριση της Ιταλίας στο Euro, και είναι αυτό της σωστής συμπεριφοράς, λαμβάνοντας υπόψη ένα πρόβλημα που δεν είναι ποδοσφαιρικό πρόβλημα, αλλά κοινωνική παθολογία: γιατί αυτό είναι εθισμός. Η απόφαση να η αποστολή των δύο αγοριών στο σπίτι ήταν σκόπιμο, επίσης για την προστασία τους», είπε ο υπουργός Αθλητισμού Ιταλίας, Αντρέα Αμπόντι σε δηλώσεις που δημοσιεύει η εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» .

Τι ποινές θα μπορούσαν να εκτίσουν οι Τονάλι, Τζανιόλο και Φατζιόλι εάν καταδικαστούν για παράνομο τζόγο

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να στοιχηματίσουν σε αγώνες της FIGC (ιταλικής Ομοσπονδίας) UEFA και FIFA. Εάν οι Σάντρο Τονάλι, Νικολό Τζιανόλο και Νικολό Φατζιολί κριθούν ένοχοι, ενδέχεται να καταδικαστούν σε έως και τρία χρόνια αποκλεισμό και να τους επιβληθεί πρόστιμο 25.000 ευρώ. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής γνώριζε πιθανές παράνομες πράξεις και δεν τις κατήγγειλε, θα μπορούσε να τιμωρηθεί για έξι μήνες.

Ο «βασιλιάς» των παπαράτσι, που καταδικάστηκε για εκβιασμό, αποκάλυψε την εμπλοκή των Ζανιόλο και Τονάλι σε παράνομο στοίχημα

Ο Φαμπρίτσιο Κορόνα, πρώην «βασιλιάς» των παπαράτσι, ανακοίνωσε ήδη, μετά την ομολογία του Φατζιόλι, ότι υπήρχαν άλλοι δύο ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου που εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομων στοιχημάτων στο ιταλικό ποδόσφαιρο: «Περίμενα ότι θα αποκαλύψω τα ονόματα άλλων ποδοσφαιριστών που, όπως ο Φατζιόλι, πάσχουν από εθισμό στον τζόγο. Μια ασθένεια που μπορώ να σας διαβεβαιώσω, επηρεάζει πολλούς περισσότερους αθλητές από ό,τι έχει ειπωθεί μέχρι σήμερα. Θα τα γνωστοποιήσω. Στοιχεία και έγγραφα με ηχητικά και ονόματα που θα πιστοποιούν την ακρίβεια των όσων ειπώθηκαν».

«Ο Τζιανόλο πόνταρε ενώ ήταν στον πάγκο σε αγώνα Κυπέλλου Ιταλίας»

«Ο Τζιανόλο πόνταρε ακόμη και ενώ ήταν στον πάγκο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Κυπέλλου Ιταλίας», ισχυρίστηκε αργότερα ο Φαμπρίτσιο Κορόνα, ο οποίος έπρεπε να καταθέσει ενώπιον της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Μιλάνου για το φερόμενο παράνομο δίκτυο στοιχημάτων στον κόσμο του ποδοσφαίρου. «Δεν μπορώ να πω τίποτα, σέβομαι το νόμο», είπε ο Κορόνα αφού κατέθεσε για μια ώρα στο αστυνομικό τμήμα.

«Σύντομα θα μιλήσουμε για ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές και τους λόγους που τους εμποδίζουν να μιλήσουν»

Ο Φαμπρίσιο Κορόνα διαβεβαιώνει ότι «ο παθολογικός τζόγος είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς περισσότερους αθλητές από ό,τι έχει συζητηθεί μέχρι τώρα. Αποφάσισα να μετακομίσω στον κόσμο του ποδοσφαίρου για να δείξω όλα όσα κρύβει. Σύντομα θα μιλήσουμε για τους ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές και τους λόγους που τους εμποδίζουν να μιλήσουν ανοιχτά», τόνισε.

Ποιος είναι ο Φαμπρίτσιο Κορόνα, ο βασιλιάς των παπαράτσι που κατηγορεί τον Τζιανόλο και Τονάλι για παράνομο στοιχηματισμό

Πριν από δύο δεκαετίες ο Φαμπρίτσιο Κορόνα, έγινε ο βασιλιάς των παπαράτσι (ίδρυσε το φωτογραφικό του πρακτορείο) για τις προσωπικές και ιδιωτικές φωτογραφίες του που δημοσίευσε με αστέρια του ποδοσφαίρου, VIP και διασημότητες.

Ο Αντριάνο Γκαλιάνι, γενικός διευθυντής της Μίλαν, κατήγγειλε ακόμη και την Κορόνα για φωτογραφικό εκβιασμό ή για κάποιες εικόνες γυμνών ποδοσφαιριστών στο κατάστρωμα ενός πλοίου. Ο Φραντσέσκο Κόκο, πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, χρειάστηκε να πληρώσει 6.000 ευρώ στον Κορόνα για μερικές φωτογραφίες στο Χόλιγουντ που φιλούσε μια τρανσέξουαλ γυναίκα.

Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ χρειάστηκε να πληρώσει 25.000 ευρώ στον Φαμπρίτσιο Κορόνα για μερικές φωτογραφίες με μια γυναίκα που δεν ήταν σύζυγός του. Για την «υπόθεση Τρεζεγκέ» ο Φαμπρίτσιο Κορόνα καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση κατηγορούμενος για εκβιασμό .

«Όλοι οι κρατούμενοι αυνανίζονται σκεπτόμενοι τους φίλους που με πλούτισαν χάρη στις πραγματικές ή υποτιθέμενες περιπέτειές τους», έγραψε ο Κορόνα στο βιβλίο του «My Prison» για την εμπειρία του στη φυλακή.

Ο Κορόνα κέρδισε περισσότερα χρήματα πουλώντας παραβιασμένες φωτογραφίες σε διασημότητες για να μην τις δημοσιεύσει παρά πουλώντας τες σε περιοδικά, κάνοντας τους Τζιλαρντίνο, Μπρόζοβιτς κι Αντριάνο μερικά από τα άλλα θύματά του στον κόσμο του ποδοσφαίρου.