Ο Jay-Z εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει την Τότεναμ

Jay-Z

i

©PrtScr

Ο Jay-Z εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει την Τότεναμ

Κώστας Τσιακλής 16:00 - 30.07.2023

Ο δημοφιλής μουσικός παραγωγός, Jay-Z, εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαγοράσει την Τότεναμ αν τελικά ο Τζο Λιούις κριθεί ένοχος για την υπόθεση διακίνησης εμπιστευτικών πληροφοριών.

Ο γνωστός μουσικός παραγωγός, Jay-Z, εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαγοράσει την Τότεναμ αν τελικά ο Τζο Λιούις κριθεί ένοχος για την υπόθεση διακίνησης εμπιστευτικών πληροφοριών.

Όχι μία, όχι δύο, αλλά... 19 κατηγορίες για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών, απάτη και εγκληματική συνωμοσία αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας Τζο Λιούις. Ο ισχυρός άνδρας της Τότεναμ καλείται να τεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ, με τον ίδιο να παραδίδεται στις Αρχές.

Ειδικότερα, 13 από τις απάτες αφορούσαν απάτη χρεογράφων, καθεμία από τις οποίες επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών, οι τρεις από αυτές το αδίκημα της απάτης (μέγιστη ποινή φυλάκισης 25 ετών) και οι τρεις τελευταίας αφορούσαν την εγκληματική συνωμοσία (μέγιστη ποινή πέντε ετών).

Ο 86χρονος επιχειρηματίας αρνείται τις κατηγορίες και αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να παραδοθεί. Μάλιστα, ο ίδιος, παρά το γεγονός πως βρισκόταν στην Αγγλία, γλυτώνοντας επί της ουσίας κάθε δίκη, αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του όντας βέβαιος πως είναι αθώος.

Ο γνωστός μουσικός παραγωγός, Jay-Z, φέρεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και σκέφτεται να εξαγοράσει την Τότεναμ αν τελικά ο πρόεδρος των «Σπερς» κριθεί ένοχος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος είχε δείξει ενδιαφέρον να αγοράσει και την Άρσεναλ το 2010.

Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας η Sunday Express ενώ ένας συνέταιρος του Jay-Z την επιβεβαιώνει λέγοντας τα εξής: «Αρκετοί κορυφαίοι σύλλογοι εκεί (σ.σ. στην Αγγλία) – όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουάιτεντ και η Τσέλσι- βρίσκονται υπό καθεστώς αμερικανικής ιδιοκτησίας, και ο Jay-Z ίσως εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να ελέγξει σε διοικητικό επίπεδο τα συμφέροντα ενός συλλόγου παγκόσμιας εμβέλειας όπως η Τότεναμ.

Μένει να δούμε αν ο κ. Λιούις θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες. Αν δεν απαλλαγεί, ο Jay-Ζ έχει πει ότι θα ήθελε να κινηθεί γρήγορα, αν νιώσει ότι το κόστος της εξαγοράς είναι δίκαιο. Πιστεύει ότι αυτό είναι εφικτό, ειδικά με τη στήριξη και των υπόλοιπων επενδυτών».