Καναδάς - Μαρόκο: Τα «λιοντάρια» θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι στο Κατάρ
i

Μαρόκο/©Intime

Καναδάς - Μαρόκο: Τα «λιοντάρια» θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι στο Κατάρ

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:47 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Οι ψυχωμένοι Βορειοαφρικανοί αντιμετωπίζουν τους επόμενους συνδιοργανωτές του Μουντιάλ.

Ο Καναδάς ηττήθηκε από το Βέλγιο (1-0) και ακολούθως από την Κροατία (4-1). Σήμερα ολοκληρώνει την πορεία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ουσιαστικά η συγκεκριμένη εθνική ομάδα έχει στόχο να παρουσιαστεί πιο δυνατή στο επόμενο Μουντιάλ που θα διοργανώσει μαζί με τις Η.Π.Α και το Μεξικό. 

Ο προπονητής Τζον Χέρντμαν δήλωσε χθες: «Μένουμε πιστοί στην ταυτότητά μας και πηγαίνουμε στο παιχνίδι με τη δυνατότητα του να γράψουμε λίγη ακόμα ιστορία. Είχαμε βάλει στόχους. Να πετύχουμε το πρώτο μας γκολ. Να είμαστε ατρόμητοι. Να διασκεδάσουμε. Να κρατήσουμε ανέπαφη εστία. Να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Να κερδίσουμε. Πιστεύουμε πως ακόμα μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους». Ο αμυντικός Στίβεν Βιτόρια συμπλήρωσε: «Παίξαμε με ακόμα μία ομάδα παγκόσμιας κλάσης (Κροατία) και παρουσιάσαμε πολλά θετικά πράγματα. Ανεξάρτητα από το σκορ συνεχίσαμε την προσπάθεια και είμαι περήφανος για αυτό. Θα συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι». Ενδεχομένως ο Χέρντμαν να δώσει σήμερα χρόνο συμμετοχής σε κάποιους αναπληρωματικούς. 

Το… χειροκρότημα ο Καναδάς, αλλά το Βέλγιο (1-0) πήρε τους βαθμούς
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

23:10 - 23.11.2022

Το… χειροκρότημα ο Καναδάς, αλλά το Βέλγιο (1-0) πήρε τους βαθμούς

Κάτω του μετρίου η εικόνα που παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο του «Αχμάντ Μπιν Αλί» το Βέλγιο, όμως ένα γκολ του Μπατσουαγί (44’) του ήταν αρκετό για να «υποτάξει» τον Καναδά, που «πλήρωσε» αστοχία και… φαλτσοσφυρίγματα.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-2-2): Σεντ Κλερ – Τζόνστον, Βιτόρια, Κ. Μίλερ, Αντεγκούγκμπε – Οσόριο, Γιουστάκιο – Μπιουκάναν, Ντέιβις – Καβαλίνι, Ντέβιντ. 

Στόχος η επανάληψη της επιτυχίας του 1986

Το Μαρόκο ήρθε ισόπαλο με την Κροατία (0-0) στην πρεμιέρα και μετά έζησε το όνειρο, επικρατώντας στο ματς με το Βέλγιο (2-0). Με νίκη ή ισοπαλία θα προκριθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μετά το 1986, στην φάση των «16»της διοργάνωσης.  

Ο Ουαλίντ Ρεγκραγκί είπε χθες: «Η πρόκριση στους 16 είναι στα χέρια μας και γι’ αυτό θα πρέπει να κερδίσουμε τον Καναδά. Ήρθαμε σε αυτό το Μουντιάλ έτσι ώστε να προκριθούμε και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Το μυαλό μας είναι αποκλειστικά στο παιχνίδι με τον Καναδά. Εάν καταφέρουμε να περάσουμε θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, καθώς θα έχουμε αφήσει πίσω μας είτε τους Κροάτες, είτε τους Βέλγους». Ο προπονητής του Μαρόκου ανησυχεί μόνο για την ετοιμότητα του βασικού τερματοφύλακα Μπόνο, ο οποίος δεν αγωνίστηκε την τελευταία στιγμή στο ματς με τους Βέλγους, λόγω στομαχόπονου.

Μαρόκο και Κροατία τα βρήκαν... στη μέση
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

13:52 - 23.11.2022

Μαρόκο και Κροατία τα βρήκαν... στη μέση

Η Κροατία ήταν προβλέψιμη στο παιχνίδι της, το Μαρόκο αντιστάθηκε, αλλά στο τέλος καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειξε ότι μπορεί να πάρει τη νίκη, με αποτέλεσμα να έχουμε την τρίτη «λευκή» ισοπαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Μπόνο – Χακίμι, Αγκέρντ, Σαΐς, Μαζράουι – Ουνάχι, Άμραμπατ, Αμαλά – Ζίγιες, Εν-Νεσιρί, Μπουφάλ. 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Το Μαρόκο δεν έχει ήττα στα τρία παιχνίδια που αντιμετώπισε τον Καναδά. Στον τελευταίο φιλικό αγώνα επικράτησε με σκορ 4-0 το 2016. Τα δύο γκολ σημείωσε ο Ζίγιες. Από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ουαλίντ Ρεγκραγκί, το Μαρόκο δεν έχει δεχθεί γκολ σε 622 λεπτά αγωνιστικά λεπτά!

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, 2. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου, 3. Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, 4. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6. Λιγότεροι βαθμοί ποινής σε όλα τα ματς του ομίλου: κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με 1 πόντο, οι δύο κίτρινες στο ίδιο ματς με 3 πόντους, ενώ η απευθείας κόκκινη κάρτα με 4 πόντους, 7. Κλήρωση.

Ο Ράφαελ Κλάους από τη Βραζιλία θα διευθύνει την αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί στις 17:00 στο Al Thumama Stadium (40.000).