Καρβαλιάλ: «Ξέρω τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στον Ολυμπιακό και πρέπει να γίνουν.... χθες»

Καρβαλιάλ: «Ξέρω τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στον Ολυμπιακό και πρέπει να γίνουν.... χθες»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:29 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 05.12.2023

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου στην Ελλάδα παραχώρησε ο Κάρλος Καρβαλιάλ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. O ίδιος μίλησε για τους στόχους της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ολυμπιακός αλλάζει σελίδα, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας και να ανακοινώνεται μετά τον νέο τεχνικό διευθυντή, Πέδρο Άλβες. Ο ίδιος παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των «ερυθρόλευκων» και στάθηκε πολύ στον κόσμο της ομάδας, ζητώντας τη στήριξή του εν όψει συνέχειας. Παράλληλα, ο ίδιος αποχαιρέτησε και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, στον οποίο ευχήθηκε καλή συνέχεια. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καρβαλιάλ:

«Καλησπέρα (στα ελληνικά). Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και επιστρέφω στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε το μεγαλείο του Ολυμπιακού, μια σημαντικής ομάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Το γεγονός ότι μετά από μια βαριά ήττα οι οπαδοί ακολούθησαν την ομάδα στον Βόλο αποδεικνύει το μεγαλείο του συλλόγου. Βρισκόμαστε εδώ για να κερδίσουμε και στις τρεις διοργανώσεις. Όλα είναι ανοιχτά και όλα είναι πιθανά να συμβούν. Εύχομαι ο κόσμος μας να είναι μαζί μας και να μας ακολουθεί. Θέλουμε τη θύρα 7 και τον κόσμο στο πλευρό μας. Είμαστε εδώ για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά τους».

Για το πέρασμά του από την Ελλάδα: «Πραγματικά το πέρασμά μου από την Ελλάδα ήταν σύντομο και δεν με βοήθησε να προσαρμοστώ. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και πέρασα από ομάδες που είχαν μεγάλη πίεση, όπως η Μπράγκα, η Σπόρτινγκ και η Μπεσίκτας. Έτσι έμαθα πως είναι να βρίσκεσαι σε ομάδα που θέλει να κερδίζει. Να συνεχίσουμε την πορεία μας με επιτυχίες, όπως κάναμε με τις προηγούμενες ομάδες. Να κερδίσουμε τίτλους και τελικούς»

Για τη διαφορά των ομάδων που είχε αναλάβει με τον Ολυμπιακό: «Την υποχρέωση να κερδίζω τη νιώθω σε όλες τις ομάδες που είμαι. Έχω μεγάλη εμπειρία, επομένως ξέρω ότι αλλαγές πρέπει να γίνουν χθες. Πρώτος στόχος να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα».

Για τα στοιχεία που θα έχει η ομάδα του: «Πριν αρχίσω, εύχομαι καλή συνέχεια στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Προφανώς και έχουμε σκοπό να κάνουμε αλλαγές, αλλά αυτά χρειάζονται χρόνο. Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν αλλαγές για να κερδίσουμε. Οι ομάδες που προπονώ είναι ομάδες που βάζουν πολλά γκολ και αμύνονται καλα. Να κάνουμε μια καλή επιθετική ομάδα αλλά να έχουμε και καλή αμυντική λειτουργία».

Για το πέρασμά του στην Αγγλία και τα στοιχεία που μπορεί να φέρει από εκεί: «Είναι αλήθεια ότι μετά την Αγγλία άλλαξε η νοοτροπία».

Για την εικόνα που έχει και τις αλλαγές που θέλει: «Η προτεραιότητα είναι να ενώσω την ομάδα. Στην άμυνα μαζί και στην επίθεση μαζί. Αν ενωθούμε όλα μαζί θα γίνουμε μια μεγάλη δύναμη».