Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει με τον Καρίμ Μπενζεμά;
i

© Photo by Khalid Alhaj/MB Media/Getty Images

Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει με τον Καρίμ Μπενζεμά;

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 10:54 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:38 - 19.10.2023

Από το πουθενά ο Καρίμ Μπενζεμά έχει γίνει πρώτο θέμα, όμως όχι για ποδοσφαιρικούς λόγους. Αλλά για τη φερόμενη σχέση του με τρομοκράτες. Τι γίνεται με τον Γάλλο σούπερ σταρ...

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχει γίνει τόσο θέμα και είναι λογικό, αλλά αυτό που συμβαίνει με τον Καρίμ Μπενζεμά από χθες (18/10) δεν έχει προηγούμενο. Από το πουθενά έχει προκληθεί χαμός γύρω από το όνομα του Γάλλου σούπερ σταρ και όχι για κάτι που αφορά την ποδοσφαιρική του καριέρα και τα πεπραγμένα του μέσα στο γήπεδο. Αλλά για κάτι που παραπέμπει σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας...

Συγκεκριμένα, ο Μπενζεμά έχει γίνει πρώτο θέμα στα ισπανικά ΜΜΕ (και όχι μόνο) για τη φερόμενη σχέση του με τρομοκράτες. Ναι, παρότι κανείς θα πίστευε πως πρόκειται για... ανέκδοτο, είναι αλήθεια. Ας δούμε όμως τι έχει συμβεί ακριβώς σε αυτή την παράξενη ιστορία και πως ξεκίνησε...

Η στήριξη στην Παλαιστίνη

Όλα άρχισαν όταν ο Καρίμ Μπενζεμά επέλεξε να πάρει θέση ανοιχτά σχετικά με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Ο Γάλλος επιθετικός της Αλ Ιτιχάντ μέσω μίας ανάρτησης στα social media εξέφρασε τη στήριξη του προς τον λαό της Παλαιστίνης, κάνοντας λόγο για άδικους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

«Όλες μας οι προσευχές για τους κατοίκους της Γάζας που είναι για άλλη μια φορά είναι θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται γυναίκες ή παιδιά», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του.

Η επίθεση από τον Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας

Με αφορμή το εν λόγω ποστάρισμα λοιπόν, ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, σε τηλεοπτική συνέντευξη κατηγόρησε των πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης ότι έχει σχέσεις με τρομοκράτες.

«Ο κ. Καρίμ Μπενζεμά έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», είπε χαρακτηριστικά. Τι είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα; Μια σουνίτικη μεταρρυθμιστική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1928 στην Αίγυπτο από τον Σεΐχη Χασάν Αλ Μπάνα και έχει ως στόχο να απελευθερώσει τη χώρα από τον βρετανικό ζυγό και να πάρει την εξουσία σε μια Αίγυπτο για άλλη μια φορά εμποτισμένη με τις αξίες του Ισλάμ.

Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες ισλαμιστικές οργανώσεις στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, έγινε δημοφιλής οργανώνοντας φιλανθρωπικές και κοινωνικές δραστηριότητες και έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο υποστηρικτών και μελών.

Επίθεση vol. 2 από Γαλλίδα γερουσιάστρια

Σαν να μην έφταναν οι κατηγορίες του Ζεράλ Νταρμανέν, λίγες ώρες αργότερα πήρε τη σκυτάλη η Γαλλίδα γερουσιάστρια, Βαλερί Μπογέ, η οποία δημοσίευσε στα social media επιστολή της, μέσω της οποίας ζητάει να αφαιρεθεί από τον Μπενζεμά τόσο η Χρυσή Μπάλα που κατέκτησε το 2022 όσο και η γαλλική υπηκοότητα.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε πως ένας Γάλλος που έχει διπλή υπηκοότητα κα ο οποίος είναι διεθνώς γνωστός, θα μπορούσε να ατιμάσει ή ακόμη και να προδώσει τη χώρα μας με αυτό τον τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη επιστολή.

Η απάντηση του Καρίμ Μπενζεμά

Δεν θα μπορούσε να τα αφήσει αναπάντητα όλα αυτά ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος δείχνει έτοιμος να περάσει στην αντεπίθεση, με άτομο από το κοντινό του περιβάλλον να δηλώνει πως ο Γάλλος σούπερ σταρ ετοιμάζει μήνυση κατά του Υπουργού Εσωτερικών για δυσφήμιση του ονόματός του.

«Αυτό είναι λάθος. Εξετάζουμε τις νομικές διαδικασίες κατά αυτού του υπουργού κατ' εφαρμογή, για παράδειγμα, του νόμου για τη χειραγώγηση πληροφοριών υπέρ της κυβέρνησης και για συκοφαντική δυσφήμιση ή και δημόσια προσβολή, επειδή αυτός ο ανύπαρκτος δεσμός με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, που όπως λέει είναι διαβόητος, παρουσιάζεται προφανώς ως υποτιμητικό. Δεν είναι αποδεκτό για όσους κυβερνούν να πιστεύουν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι να κάνουν οτιδήποτε από καθαρό οπορτουνισμό», ανέφερε.