Ο Μπενζεμά κατέθεσε μήνυση στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών για συκοφαντική δυσφήμιση

Καρίμ Μπενζεμά

i

©Photo by Aurelien Meunier/Getty Images/Ideal Images

Ο Μπενζεμά κατέθεσε μήνυση στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών για συκοφαντική δυσφήμιση

Γιάννης Λιβανός • 11:07 - 17.01.2024

Ο Καρίμ Μπενζεμά καταγγέλλει για συκοφαντική δυσφήμιση τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος άφησε υπόνοιες ότι ο πρώην σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είχε δεσμούς με την οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Ο νικητής της Χρυσής Μπάλας του 2022 βρέθηκε στο στόχαστρο του Ζεράλντ Νταρμανάν, ύστερα από δημοσίευση του Μπενζεμά στο twitter, μέσω της οποίας απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους της Γάζας.

Μάλιστα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν, είχε υποστηρίξει ότι αυτή η ανάρτηση του Μπενζεμά θα μπορούσε να εξηγηθεί από τους δεσμούς του τελευταίου με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, μια ισλαμιστική οργάνωση που ιδρύθηκε στην Αίγυπτο και θεωρείται «τρομοκρατική».

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής της Αλ Ιτιχάντ στη μήνυση του αναφέρει: «αυτές οι κατηγορίες είναι ανακριβείς, πιθανότατα ψευδείς, αλλά σε κάθε περίπτωση γίνονται επίτηδες». Οι δηλώσεις αυτές του Γάλλου υπουργού θίγουν την τιμή και την υπόληψη του ποδοσφαιριστή, εφόσον μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί σχέση του Μπενζεμά με τους τρομοκράτες.

Η καταγγελία κατατέθηκε από τον Ιγκ Βιζιέ ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας (CJR), του μόνου Δικαστηρίου που είναι εξουσιοδοτημένο να διώκει και να δικάζει μέλη της κυβέρνησης για αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο Καρίμ Μπενζεμά στην καταγγελία του επιδεικνύει τη μουσουλμανική πίστη του, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ουδέποτε είχε την παραμικρή σχέση με την οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων, ούτε και γνωριμία με κάποιον που σχετίζεται μ' αυτήν.

«Συνειδητοποιώ σε ποιο βαθμό, λόγω της φήμης μου, χρησιμοποιούμαι σε πολιτικά παιχνίδια που είναι ακόμη πιο σκανδαλώδη αφού τα δραματικά γεγονότα από τις 7 Οκτωβρίου αξίζουν οτιδήποτε άλλο εκτός αυτού του τύπου δήλωσης», προσθέτει ο Μπενζεμά στην καταγγελία του.

Μένει να φανεί αν θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν αφού μέχρι στιγμής ο υπουργός τηρεί σιγή ιχθύος.