Συγκλονίζει ο Τέβες: «Σταμάτησα το ποδόσφαιρο γιατί δεν είχε πλέον νόημα, έπρεπε να παίζω με τον πατέρα μου σε φυσική κατάσταση» (vid)

Κάρλος Τέβες

i

PrtScr

Συγκλονίζει ο Τέβες: «Σταμάτησα το ποδόσφαιρο γιατί δεν είχε πλέον νόημα, έπρεπε να παίζω με τον πατέρα μου σε φυσική κατάσταση» (vid)

Κώστας Τόπας 12:52 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 13.03.2024

Ο παλαίμαχος Αργεντινός επιθετικός, Κάρλος Τέβες θυμήθηκε τις δύσκολες εποχές που έπρεπεν να βιώσει στο ποδόσφαιρο, έχοντας τον πατέρα του στο νοσοκομείο, τονίζοντας πώς έκλαιγε στο ημίχρονο των αγώνων της Μπόκα Τζούνιορς.

Ο Κάρλος Τέβες ήταν ένας από τους καλύτερους Αργεντινούς παίκτες των τελευταίων εποχών, αλλά τα τελευταία χρόνια της καριέρας του δεν ήταν εύκολα για τον πρώην αρχηγό της Μπόκα Τζούνιορς, ο οποίος έπαιξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Γιουβέντους, μεταξύ άλλων συλλόγων. Ο Τέβες, ο οποίος είναι τώρα προπονητής της Ιντεπεντιέντε, ομολόγησε σε ένα podcast στην Αργεντινή ότι το 2021 ο πατέρας του ήταν άρρωστος και ότι το ποδόσφαιρο δεν είχε πλέον νόημα.

«Ο πατέρας μου αρρώστησε. Πρώτα έπαθε Covid, μετά διαγνώστηκε με καρκίνο στο λαιμό. Ήταν πολύ δύσκολο για αυτόν να νοσηλευτεί και για μένα να πάω να παίξω ποδόσφαιρο... Θυμάμαι τους αγώνες, έπρεπε να πάω να παίξω ως αρχηγός της Μπόκα, με τον πατέρα μου σε φυτική κατάσταση. Αν χάναμε, ήταν δικό μου λάθος, αν κερδίσαμε, θα έπαιρναν τα εύσημα οι άλλοι. Άρχισα να μην βρίσκω νόημα στο να παίζω ποδόσφαιρο, εκείνη τη χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για μένα», εξήγησε ο Τεβές στο «Clank!».

«Όταν πέθανε ο πατέρας μου, ρώτησα τον εαυτό μου "γιατί να συνεχίσω να παίζω;". Δεν άντεχα άλλο! Δεν έβρισκα πλέον νόημα στην καριέρα μου, στο να συνεχίσω να προπονούμαι, στο να ξυπνάω νωρίς για να παίξω. Τότε αποφάσισα να σταματήσω», παραδέχτηκε ο 40χρονος πρώην διεθνής Αργεντινός.

«Μερικές φορές, όταν έβαζα γκολ ή έπαιζα καλά, στο ημίχρονο άρχισα να κλαίω. Οι συμπαίκτες μου ήξεραν την κατάσταση. Έπρεπε να στεγνώσω τα μάτια μου και να πάω στο δεύτερο ημίχρονο σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Είναι αγώνας ενάντια στο ποδόσφαιρο Δεν ξέρω. Σήμερα, αν με καλέσουν να παίξω, δεν θα πάω, δεν θα βάλω τις μπότες μου. Αλλά αν είναι με μπάρμπεκιου, τότε ναι», παραδέχτηκε χαριτολογώντας.

Τέλος, ο Τέβες τόνισε: «Όλη μου η καριέρα κράτησε το ερώτημα αν ήμουν μέσος ή εννιάρι. Νομίζω ότι ήμουν μέσος. Με στοιχειώνει επίσης να είμαι ο μικρός μαύρος που έφυγε από τη γειτονιά και που δεν μπορεί να πετύχει αυτό που έκανε ως παίκτης, αλλά το παίρνω φυσιολογικά».

 Ο Κάρλος Τέβες ανακοίνωσε πως σε ηλικία 38 ετών σταματάει το ποδόσφαιρο. Σε δηλώσεις του τόνισε πως έχει δώσει τα πάντα και έτσι δεν θα δεχθεί προσφορές που έχει λάβει.

Τι συνέβη με τον Αντριάνο, τον «Αυτοκράτορα» της Ίντερ που κατέληξε να ζει στις φαβέλες της Βραζιλίας
REST OF THE WORLD

12:24 - 13.03.2024

Τι συνέβη με τον Αντριάνο, τον «Αυτοκράτορα» της Ίντερ που κατέληξε να ζει στις φαβέλες της Βραζιλίας

Ο Αντριάνο έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη των φίλων της Ίντερ και όχι μόνο. Σήμερα ο «Αυτοκράτορας» έχει μείνει μακριά από τον χώρο του ποδοσφαίρου ζώντας μια... ήρεμη ζωή στη Βραζιλία.

«Σταματάω το ποδόσφαιρο, είναι επίσημο. Μου προσέφεραν πολλά πράγματα, ακόμη και από τις ΗΠΑ. Αλλά αυτό είναι, τα έχω δώσει όλα. Το να παίζω την τελευταία χρονιά ήταν δύσκολο, αλλά μπορούσα να δω τον πατέρα μου. Σταμάτησα να παίζω γιατί έχασα τον Νο1 οπαδό μου», ήταν τα λόγια του «Απάτσε», ο οποίος μετράει τρεις κατακτήσεις Premier League, ένα Κύπελλο Αγγλίας, ένα Λιγκ Καπ, δύο Serie A, ένα Κύπελλο Ιταλίας, ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας, ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας, πέντε πρωταθλήματα Αργεντινής, ένα Κόπα Σουνταμερικάνα, ένα Κόπα Λιμπερταδόρες και φυσικά ένα Champions League το 2008 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.