Ο «βασιλιάς» των γκολ: Ο Κέιν έφτασε τα 52 τέρματα μέσα στο 2023 και ξεπέρασε Κριστιάνο και Χάαλαντ (vid)

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Joern Pollex/Getty Images/Ideal Images

Ο «βασιλιάς» των γκολ: Ο Κέιν έφτασε τα 52 τέρματα μέσα στο 2023 και ξεπέρασε Κριστιάνο και Χάαλαντ (vid)

Κώστας Τόπας 09:52 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 21.12.2023

Ο Χάρι Κέιν συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς. Εφτασε τα 52 τέρματα μέσα στη χρονιά και είναι ο μοναδικός που έχει πετύχει τόσα το 2023.

Ο Χάρι Κέιν δείχνει σε πορεία να ολοκληρώσει το 2023 ως ο κορυφαίος σκόρερ του κόσμου μετά το τελευταίο του «χτύπημα» κόντρα στη Βόλφσμπουργκ για να ολοκληρώσει μια επική χρονιά με στυλ. Ωστόσο, ο Άγγλος φορ θα ελπίζει ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν θα σκοράρουν μέχρι το τέλους του 2023, για να τον ξεπεράσουν.

Ο 30χρονος επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου βρήκε με υπέροχο τρόπο τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα κόντρα στους «λύκους» για να πετύχει το 52ο φετινό του γκολ. Οι Βαυαροί βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Bundesliga, τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν με ένα παιχνίδι λιγότερο. Και ο Κέιν έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από τα μισά από τα 49 γκολ του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

Έχει 25 γκολ και οκτώ ασίστ σε 22 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις - συμπεριλαμβανομένων 21 γκολ και πέντε ασίστ σε μόλις 15 συμμετοχές στην Bundesliga. Επιπλέον, πέτυχε 18 γκολ μεταξύ της περυσινής Πρωτοχρονιάς και του τέλους της περασμένης σεζόν για την Τότεναμ με δύο εναντίον της Λιντς στον τελευταίο του αγώνα, πριν φύγει από την παιδική του ομάδα.

Τέλος, ο Κέιν βρήκε επίσης δίχτυα εννέα φορές σε εννέα συμμετοχές για τα «τρία λιοντάρια» καθώς ξεπέρασε τον Γουέιν Ρούνεϊ ως ο σκόρερ όλων των εποχών στην πρώτη ομάδα της εθνικής Αγγλίας. Αυτά τα γκολ ανέβασαν τον απολογισμό του Κέιν για το 2023 στα 52 τέρματα

Όμως, ο Κέιν δεν έχει άλλο αγώνα το 2023, επομένως δεν μπορεί να προσθέσει άλλα τέρματα στο σύνολο του. Ωστόσο, ο Κριστιάνο και ο Χάαλαντ είναι «καυτοί». Οι σούπερ σταρ βρίσκονται μαζί στη σχετική κατάταξη με 50 γκολ κι έχουν την ευκαιρία να πιάσουν τους Κέιν και Εμπαπέ.