Ολοι οι πιθανοί αντίπαλοι του BIG -5 του ελληνικού ποδοσφαίρου στα playoffs των Champions, Europa και Conference League

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

i

©Intime

Ολοι οι πιθανοί αντίπαλοι του BIG -5 του ελληνικού ποδοσφαίρου στα playoffs των Champions, Europa και Conference League

Κώστας Τόπας 15:41 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:55 - 07.08.2023

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης έμαθαν την Δευτέρα (07/08) όλους τους πιθανούς αντιπάλους τους στα playoffs των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ιδιαίτερη σημαντική ήταν η σημερινή (07/08) ημέρα για την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, καθώς πλέον γνωρίζουν τους πιθανούς αντιπάλους τους στα playoffs των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η άτυχη ΑΕΚ

Ατυχη στάθηκε η ΑΕΚ, καθώς σε περίπτωση που αποκλειστεί από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τότε θα «υποβιβαστεί» στα playoffs του Europa League. Εκεί θα συναντήσει την Κοπεγχάγη, μία ομάδα που έχει συχνή και καλή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εδώ και 15-20 χρόνια ή τη Σπάρτα Πράγας που κατέκτησε κι αυτή το πρωτάθλημα στη χώρα της. Όποια αποκλειστεί θα βρεθεί στο Europa και το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ ή τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.  Η πρώτη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στην OPAP Arena στις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς θα γίνει μια εβδομάδα μετά στην έδρα της αντιπάλου.

Πιο τυχερός ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο τυχερός από την ΑΕΚ. Σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ, τότε θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπράγκα - Μπάτσκα Τόπολα. Ο πρώτος αγώνας θα είναι εκτός έδρας (Πορτογαλία ή Σερβία) στις 22/23 Αυγούστου και η ρεβάνς θα γίνει στην Αθήνα μια εβδομάδα μετά, στις 29/30 Αυγούστου. Σε περίπτωση αποκλεισμού από την Μαρσέιγ, τότε οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Ευνοϊκή κλήρωση για Ολυμπιακό

Οι Πειραιώτες στην περίπτωση που αποκλείσουν τη Γκενκ, τότε θ' αντιμετωπίσουν την Τσουκαρίτσκι, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 75 βαθμούς (22 πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα), όσους είχε και η Μπάτσκα Τοπόλα, αλλά η τελευταία υπερτερούσε στην ισοβαθμία και πήγε στα προκριματικά του Champions League. Είναι μάλιστα πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού, αν οι πράσινοι περάσουν τη Μαρσέιγ. Το πρώτο ματς θα γίνει στον Πειραιά στις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς θα γίνει στις 31 του μήνα στη Σερβία.

Στα βαθιά ο Άρης, αμφίρροπη κλήρωση για ΠΑΟΚ

Εάν ο ΠΑΟΚ αποκλείσει την Χάιντουκ Σπλιτ, τότε θα τεθεί αντιμέτωπος με τον τον νικητή του ζευγαριού Ρόζεμποργκ - Χαρτς με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Conference League. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Νορβηγία ή το Εδιμβούργο στις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 31 του μήνα.

Για τον Άρη τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Οι «κιτρινόμαυροι» στην περίπτωση που ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου θα κληθούν ν' αντιμετωπίσουν την τουρκική Μπεσίκτας ή τη Νέφτσι Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Οι Τούρκοι είναι βέβαια το φαβορί κι αν περάσουν και συναντήσουν τον Άρη, τότε το πρώτο ματς θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη και το δεύτερο στο «Κλ. Βικελίδης». Αντίστοιχα, το πρώτο ματς αν περάσει η Νέφτσι, θα γίνει στο Μπακού στις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη στις 31 του μήνα.