Κόνορ Μπράντλεϊ: Ο νέος ήρωας της Λίβερπουλ έγινε το «αγαπημένο αγόρι» του Κλοπ (vids)

Κόνορ Μπράντλεϊ

i

©Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images/Ideal Images

Κόνορ Μπράντλεϊ: Ο νέος ήρωας της Λίβερπουλ έγινε το «αγαπημένο αγόρι» του Κλοπ (vids)

Κώστας Τόπας 10:21 - 01.02.2024

Ο 20χρονος Ιρλανδός μπακ Κόνορ Μπράντλεϊ είναι το νέο μεγάλο αστέρι της Λίβερπουλ που έχει μπει στην καρδιά του Γιούργκεν Κλοπ.

Η Λίβερπουλ «πάτησε» την Τσέλσι της οποίας επικράτησε με 4-1 έχοντας ως πρωταγωνιστή τον 20χρονο Κόνορ Μπράντλεϊ. Με αυτή τη νίκη οι «Reds» κρατάνε τη διαφορά των πέντε πόντων από τη δεύτερη θέση.

Ζει το όνειρό του

«Είναι μια πολύ περήφανη στιγμή, κάτι που ονειρευόμουν εδώ και πολύ καιρό», είπε στο TNT Sports μετά το τέλος του αγώνα ο Κόνορ Μπράντλεϊ. «Αισθάνομαι ότι είναι ένα όνειρο. Είναι απίστευτο. Απλώς δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το γκολ μου μπήκε. Δεν ήξερα τι να κάνω. Πήγα στη γωνία και έκανα ένα γόνατο. Ήταν υπέροχο, οπότε ήταν Ήταν ατυχής ο τρόπος που τραυματίστηκε ο Τρεντ. Απλώς έπρεπε να προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία μου. Νιώθω ότι τα πήγα πολύ καλά. Η αποχώρηση του Κλοπ ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους μας. Μας δίνει επιπλέον κίνητρο».

Το ανερχόμενο αστέρι της Λίβερπουλ

Ο Μπράντλεϊ είναι το ανερχόμενο αστέρι για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ τις τελευταίες εβδομάδες. Η αναμέτρηση μεσοβδόμαδα ήταν μόλις η δεύτερη παρουσία του στην Premier League, έχοντας μοιράσει μια ασίστ στον προηγούμενο αγώνα με την Μπόρνμουθ. Η συντριβή της Τσέλσι έρχεται λίγες μέρες αφότου σημείωσε δύο ασίστ στη νίκη με 5-2 επί της Νόριτς στο Κύπελλο Αγγλίας.

Ο απόφοιτος της ακαδημίας της Λίβερπουλ μπορεί να έχει μόλις εδραιώσει μια θέση στην αρχική ενδεκάδα υπό τον Κλοπ αυτή τη σεζόν, μετά από αυτές τις εμφανίσεις. Ο Γερμανός προπονητής δεν αποκλείεται μάλιστα να του δώσει και φανέλα βασικού στο μεγάλο ντέρμπι με την Άρσεναλ στις 4 Φεβρουαρίου.

Ενα αστέρι γεννιέται

«Ένα αστέρι γεννιέται», είχε τίτλο η «Daily Mail» μετά την εμφάνιση του 20χρονου Ιρλανδού στο ντέρμπι με τους Λονδρέζους, με τον Μπράντλεϊ να χειροκροτείται από το κοινό που ήταν παρόν στο «Άνφιλντ» όταν αντικαταστάθηκε. Ο νεαρός μπακ  ο οποίος την περασμένη σεζόν έπαιζε δανεικός στη Μπόλτον στη League One, χαρακτηρίστηκε από τον Κλοπ μετά το υπέροχο παιχνίδι του κόντρα στην Τσέλσι ως «ένα υπέροχο αγόρι». Αξιο αναφοράς μάλιστα είναι το γεγονός ότι από τότε που ο Αλεξάντερ Άρνολντ υπέστη ζημιά στο γόνατό του στον αγώνα του Κυπέλλου Αγγλίας στην Άρσεναλ στις αρχές Ιανουαρίου, ο Μπράντλεϊ έχει συνεισφέρει πέντε ασίστ και ένα γκολ σε πέντε διαδοχικές αναμετρήσεις που ξεκίνησε βασικός σε όλες τις διοργανώσεις.

«Τονίζω τη συμβολή και τη συμμετοχή του Κόνορ Μπράντλεϊ σε όλο το παιχνίδι. Είναι σκληρή δουλειά να παίζεις με τον Ραχίμ Στέρλινγκ, δεν είναι εύκολο. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Είναι ένας πολύ σοβαρός νεαρός άνδρας και πρέπει να πω ότι το παιχνίδι του ήταν αρκετά ιδιαίτερο», τόνισε ο Γερμανός προπονητής για το νέο του wonder boy.

Ο Σκωτσέζος προπονητής, Άλι ΜακΚόιστ είπε για τον Κόνορ Μπράντλεϊ στην ανάλυσή του για το TNT ότι «ήταν υπέροχος από τότε που έφτασε στο Λίβερπουλ. Το εκπληκτικό γκολ του στο 39ο λεπτό σημείωσε μια υπέροχη βραδιά για αυτόν».

Ο Ρίο Φέρντιναντ, θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είπε για το υπέροχο παιχνίδι του Μπράντλεϊ ότι «Ο Κόνορ ήταν φανταστικός. Χωρίς την μπάλα, τίποτα δεν του ξέφευγε αμυντικά. Ήταν ήρεμος με την μπάλα. Και το γκολ του ήταν ένα απολύτως υπέροχο σουτ».

Η καρδιά του έλεγε Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ υπέγραψε τον Κόνορ Μπράντλεϊ (9 Ιουλίου 2003) στην ομάδα νέων της το 2019. Ο πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής από την Κίλεν (Κομητεία Τάιρον) έφτασε στο Μέρσεϊσαϊντ από την Ντάνγκανον Σουίφτς μετά την θητεία του στη Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ. Σκάουτερ από τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι, μεταξύ άλλων, συνέρρεαν για να τον παρακολουθήσουν να παίζει, αλλά η καρδιά του ήταν πάντα στραμμένη στη Λίβερπουλ. Η απόφαση του συλλόγου να πουλήσει τον Νέκο Γουίλιαμς στη Νότιγχαμ Φόρεστ το καλοκαίρι του 2022 επηρεάστηκε εν μέρει από το γεγονός ότι ο Μπράντλεϊ περνούσε από τις τάξεις των Ακαδημιών.

Η μεταγραφή με τη μορφή δανεισμού στην Μπόλτον το 2022-23 αποδείχθηκε κρίσιμη όσον αφορά την εξέλιξή του, καθώς σημείωσε 53 συμμετοχές και αναδείχθηκε ο παίκτης της χρονιάς. Ο Μπράντλεϊ θα εμφανιζόταν πιο έντονα νωρίτερα αυτή τη σεζόν για τη Λίβερπουλ, αλλά για το κάταγμα στην πλάτη του που τον κράτησε εκτός μέχρι τον Νοέμβριο. Σήμερα, ο 20χρονος Ιρλανδός έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κλοπ και το βέβαιο είναι ότι το μέλλον του ανήκει.