Ο Κοτάρσκι έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Κροατίας και σήκωσε... κούπα

Κοτάρσκι

i

© Instagram

Ο Κοτάρσκι έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Κροατίας και σήκωσε... κούπα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:06 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 27.03.2024

Η σπουδαία στιγμή στην καριέρα του Ντομινίκ Κοτάρσκι, το ντεμπούτο που περίμενε καιρό και το... τρόπαιο.

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι ζει το όνειρό του!

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ περίμενε εδώ και πολύ καιρό το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών της Κροατίας και το πραγματοποίησε κόντρα στην Αίγυπτο. Οι δύο χώρες κοντραρίστηκαν σε ένα φιλικό τουρνουά και ο νεαρός κίπερ πέρασε ως αλλαγή στο 46ο λεπτό της αναμέτρησης στη θέση του Λάμπροβιτς. Η Κροατία πήρε τη νίκη με 4-2 και κατέκτησε το τρόπαιο του φιλικού τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Νέα Ζηλανδία.

Στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά, ο Ζλάτκο Ντάλιτς είχε χρησιμοποιήσει στο τέρμα τους Λιβάκοβιτς και Ίβουσιτς, ενώ χθες αγωνίστηκαν οι Λάμπροβιτς και Κοτάρσκι, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τους Κροάτες να πανηγυρίζουν την... κούπα.

Η εξαιρετική συνολική παρουσία του Κοτάρσκι τη φετινή σεζόν κάτω από τα δοκάρια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έφερε και την παρθενική κλήση στην Εθνική ανδρών της χώρας του, με τον ίδιο να προσθέτει μία σπουδαία στιγμή στο βιογραφικό του.

Ο Κοτάρσκι στο στόχαστρο της Σέλτικ

Θυμίζουμε πως πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα σενάριο που συνδέει τον Ντoμινίκ Κοτάρσκι με τη Σέλτικ. Συγκεκριμένα ο λογαριασμός στο twitter που ειδικεύεται σε θέματα της σκωτσέζικης ομάδας, «Everything Celtic», ανέφερε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ ως πιθανό στόχο για την πρωταθλήτρια Σκωτίας.

Μάλιστα, σημειώθηκε πως ο 24χρονος Κροάτης έχει τα χαρακτηριστικά και το στυλ παιχνιδιού που θέλει ο προπονητής του συλλόγου, Μπρένταν Ρότζερς. Σύμφωνα με το ίδιο tweet, ο Κοτάρσκι είναι πολύ καλός τόσο στον τομέα των αποκρούσεων όσο και με τη μπάλα στα πόδια και ο πολύπειρος τεχνικός λατρεύει τους τερματοφύλακες που μπορούν να «χτίσουν» από πίσω τις επιθέσεις της ομάδας του.

Αυτήν τη στιγμή στη Σέλτικ, βασικός τερματοφύλακας λογίζεται ο Τζο Χαρτ. Το συμβόλαιο του 36χρονου Άγγλου γκολκίπερ, με σπουδαία καριέρα στο παρελθόν στη Μάντσεστερ Σίτι, λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Ο ίδιος έχει ανακοινώσει ότι δεν προτίθεται να το ανανεώσει καθώς σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Κοτάρσκι αυτή τη στιγμή μοιάζει ως ένας πολύ καλός αντικαταστάτης του Χαρτ στα γκολπόστ της Σέλτικ, ωστόσο είναι πάρα πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε εικασία.

Το συμβόλαιο του Κροάτη με τον ΠΑΟΚ έχει ισχύ έως και το καλοκαίρι του 2028 και γίνεται κατανοητό ότι εάν θέλει η Σέλτικ να αποκτήσει τον τερματοφύλακα της ελληνικής ομάδας, είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της ένα πολύ μεγάλο ποσό για πάρει θετική απάντηση από τον Δικέφαλο.

Τη φετινή σεζόν ο Κοτάρσκι έχει αγωνιστεί 41 φορές σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη) και έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του 15 φορές συνολικά.