Ο Κουαλιαρέλα κρέμασε οριστικά τα παπούτσια του σε ηλικία 40 ετών (vid)

Φάμπιο Κουαλιαρέλα

i

© Glomex

Ο Κουαλιαρέλα κρέμασε οριστικά τα παπούτσια του σε ηλικία 40 ετών (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:31 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:52 - 19.11.2023

Ο 40χρονος Φάμπιο Κουαλιαρέλα πήρε την οριστική απόφαση να βάλει τέλος στην σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο σπουδαίος Φάμπιο Κουαλιαρέλα επισημοποίησε το «αντίο» του στο ποδόσφαιρο!

Ο Ιταλός επιθετικός ο οποίος κλείνει στις 31 Ιανουαρίου τα 41 έτη, πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του, εφόσον έμεινε ελεύθερος και χωρίς ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι.

«Τώρα πλέον αποσύρομαι, είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Είμαι ελεύθερος, αλλά βρίσκομαι σε απαράδεκτη φυσική κατάσταση για να επιστρέψω στη δράση. Έχω καιρό μπροστά μου για να αποφασίσω το επόμενο βήμα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Μάιο, ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα μέτρησε την τελευταία του συμμετοχή και παράλληλε μας χάρισε συγκλονιστικές στιγμές. Στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Σαμπντόρια και Σασουόλο (2-2), ο 40χρονος επιθετικός αγωνίστηκε για μία τελευταία φορά λίγο πριν αποσυρθεί και με τη... βούλα. 

Ο Κουαλιαρέλα αντικαταστάθηκε από τον Σαμ Λάμερς στο 88’ και οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν άκρως συγκινητικές. Ο Ιταλός χειροκρότησε και υποκλίθηκε στην κερκίδα, η οποία όπως ήταν αναμενόμενο του ανταπέδωσε το χειροκρότημα ενώ στο τέλος ο ίδιος δεν μπόρεσε να κρατηθεί άλλο και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια, καταλήγοντας έτσι στις αγκαλιές των συμπαικτών και του προπονητή του.

Ο Κουαλιαρέλα βάζει τέλος σε μια σπουδαία καριέρα αφού αγωνίστηκε σε Σαμπντόρια, Γιουβέντους, Νάπολι, Τορίνο, Ουντινέζε, Ασκόλι, Φιορεντίνα και Κιέτι. Με τη φανέλα των Γενοβέζων κατέγραψε συνολικά 276 συμμετοχές, με απολογισμό 89 τέρματα. Την περσινή σεζόν ο 40χρονος άσος μέτρησε 22 εμφανίσεις στη Serie A, πετυχαίνοντας μόλις ένα γκολ στην ήττα με 5-1 από τη Μίλαν στις 20 Μάϊου.

Sportal Sunday Live με ρεπορτάζ Big 5, προκριματικά Euro και πολύ μπάσκετ

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!