Κούγιας μετά την κατάθεσή του: «Ο Ολυμπιακός θα καταθέσει μήνυση για την εγκληματική οργάνωση που καταδυναστεύει το ποδόσφαιρο»

O Αλέξης Κούγιας

Κούγιας μετά την κατάθεσή του: «Ο Ολυμπιακός θα καταθέσει μήνυση για την εγκληματική οργάνωση που καταδυναστεύει το ποδόσφαιρο»

Sportal newsroom 16:24 - 06.02.2024

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Αλέξης Κούγιας μετά τη δίωρη κατάθεσή του στην ΕΕΑ έκανε δηλώσεις στα Μέσα λέγοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω.

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε στην ΕΕΑ με αφορμή τις καταγγελίες που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά τη δίωρη κατάθεσή του λοιπόν, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε εκ νέου δηλώσεις στα Μέσα λέγοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα αφήσουν να πέσει κάτω τίποτα. Ενώ τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα καταθέσει μήνυση για την «εγκληματική οργάνωση που καταδυναστεύει το ποδόσφαιρο». 

Αναλυτικά όσα είπε

«Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για εμένα η συνεδρίασης, διαπίστωσα για άλλη μία φορά το σθένος των μελών αυτών και του προέδρου της Επιτροπής, οι οποίοι αγωνιούν καθημερινά για το πως μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα αυτό που όλοι αγαπάμε, το ποδόσφαιρο.

Ευτυχώς υπάρχουν έμπειρα μέλη στην Επιτροπή τα οποία έχουν χειριστεί και υποθέσεις στημένων αγώνων, όπως έχουν χειριστεί και συμπεριφορές συγκεκριμένων φυσικών προσώπων. Και υπήρχε πραγματικά μία κατάθεση η οποία διήρκησε δύο ώρες με στοχευμένες ερωτήσεις και πραγματικά η ενημέρωση από εμένα στην Επιτροπή ήταν ενδελεχής.

Ενημέρωσα την Επιτροπή ότι ο Ολυμπιακός θα καταθέσει μία μήνυση που δυστυχώς εγώ φταίω για την καθυστέρησή της λόγω βεβαρημένου προγράμματος επαγγελματικού, μέχρι το τέλος του μήνα οπωσδήποτε για την εγκληματική οργάνωση που καταδυναστεύει το ποδόσφαιρο, που ορίζει την ΚΕΔ, τους διαιτητές, που στήνει τους αγώνες στη Super League 1, στη Super League 2 και τη Γ’ Εθνική.

Τα μέλη της Επιτροπής μου είπαν ότι θα περιμένουν αυτήν τη μήνυση και θα κατατεθεί ενώπιων του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γεωργίου Οικονόμου, που είναι ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαίρου. Θέλω να διατυμπανίσω ότι ο Ολυμπιακός δε θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω.

Μιλούν κάποιοι ότι ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή έχει διαφορά 9 βαθμών από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος τον ΠΑΟΚ, εάν κάποιος υπολογίσει έναν προς έναν τους αγώνες που έχουν γίνει διαιτητικά εγκλήματα εκ προθέσεως εις βάρος του Ολυμπιακού, θα δει ότι ακόμη και με αυτά αλλά και την αφαίρεση των βαθμών για την υπόθεση του Χουάνκαρ ο Ολυμπιακός θα ήταν πρώτος με τη διαφορά τουλάχιστον πέντε βαθμών».

🔴Εξελίξεις στον Ολυμπιακό: Κοβάτσεβιτς, Καρβαλιάλ, Γιοβάνοβιτς, Μπαχάρ, Φορτούνης και το CAS

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }