Προσφυγή του προέδρου της ΕΠΣ Αχαΐας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατά του Κούγια

Αλέξης Κούγιας

i

©intime

Προσφυγή του προέδρου της ΕΠΣ Αχαΐας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατά του Κούγια

Sportal newsroom 11:47 - 08.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 08.01.2024

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελος Δανιήλ έκανε προσφυγή κατά του Αλέξη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας και της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Άγγελος Δανιήλ έκανε προσφυγή στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατά του Αλέξη Κούγια

Ο λόγος της απόφασης αυτής ήταν οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακού μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Κατόπιν συνεννοήσεως με τον πρόεδρο θέλω να τοποθετηθώ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία, κάθε μέρα μια εγκληματική με επικεφαλής υπάλληλο της ΕΠΟ που έστηνε παιχνίδια έχουν καθίσει σαν βδέλλα πάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι είδατε τι συνέβη. Υπήρχε εντολή να εγκαταλείψουμε το γήπεδο, αλλά επειδή σεβόμαστε τους θεσμούς δεν το κάναμε.

Ένα πεντακάθαρο γκολ και ένα πέναλτι που δεν θα το έδινε ούτε ο Μελισσανίδης που δεν θα έπρεπε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Υπεύθυνος είναι αυτός που είναι πολιτικός προϊστάμενος του κράτους. Δεν μπορεί να μην βλέπει όσα γίνονται, ότι στήνονται παιχνίδια σε μικρότερες κατηγορίες.

Ο κ. Μαρινάκης μου είπε να καταγγείλω αυτό το κύκλωμα. Ο κ. Βρούτσης θα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα. Θα ήθελα να έχει παρακολουθήσει την αναμέτρηση ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Δεν μπορώ να σας πω τι νιώθω αυτή τη στιγμή, όσα δηλαδή νιώθουν αυτοί που είδαν το ματς. Μου είπαν πολλοί ότι ήταν μια σφαγιαστική διαιτησία. Ήλπιζα ότι αλλάζοντας η κυβέρνηση και με τις τόσες μεταρρυθμίσεις θα άλλαζε το ποδόσφαιρο.

Άνθρωποι που δεν έχουν βγάλει το λύκειο, κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο. Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει, εγώ δεν χρειάζομαι κάτι άλλο από τη ζωή μου. Δεν μπορεί εγκληματίες να καταστρέφουν το ποδόσφαιρο. Μετά κάποιοι αναρωτιούνται γιατί γίνονται πράξεις βίας. Αυτά είναι πρόκληση. Να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να διακόψει ο ίδιος το πρωτάθλημα. 

Τον καλώ εγώ προσωπικά. Να μη συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ομπρέλα από τον ανηψιό του. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Αυτά έχω να τα δω από την εποχή της παράγκας του Θωμά Μητρόπουλου. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αν ήμουν υπουργός θα έκανα πέντε πράγματα, το ίδιο οφείλει ο κ. Βρούτσης.

Άνθρωποι που δεν είχαν μαντίλι να κλάψουν, κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα».