Το πήρε απόφαση ο Κουρτουά: Δεν θα αγωνιστεί στο Euro 2024 - Ο λόγος που μένει εκτός Εθνικής Βελγίου

Ο Τιμπό Κουρτουά

i

© Intime

Το πήρε απόφαση ο Κουρτουά: Δεν θα αγωνιστεί στο Euro 2024 - Ο λόγος που μένει εκτός Εθνικής Βελγίου

Παναγιώτης Κατσαφάδος 20:39 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:40 - 06.12.2023

Την απόφαση να μείνει εκτός Euro 2024 πήρε ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος αποτελεί ένα από τα «βαριά χαρτιά» της Εθνικής Βελγίου. Ο ίδιος θέλει να αφοσιωθεί στην αποθεραπεία του, προκειμένου να επιστρέψει δυναμικά στους αγωνιστικούς χώρους.

Το Euro 2024 πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, με τους παίκτες των ομάδων να προετοιμάζονται ψυχολογικά για την ευρωπαϊκή διοργάνωση, την οποία θα υποδεχθούν τα γήπεδα της Γερμανίας. Ανάμεσά τους δεν θα βρίσκεται ένας παίκτης, ο οποίος πήρε την απόφαση να μην αγωνιστεί με την εθνική του ομάδα.

Ειδικότερα ο Τιμπό Κουρτουά ενημέρωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης ότι δεν έχει σκοπό να λάβει μέρος στο φετινό Euro. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Radio Marca», η απόφαση του 31χρονου τερματοφύλακα να μην υπερασπιστεί την εστία της εθνικής Βελγίου είναι οριστική, παρότι δεν έχει ενημερώσει ακόμα επίσημα την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του.

O 31χρονος γκολκίπερ δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία αποθεραπείας, μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη τον περασμένο Αύγουστο στο αριστερό γόνατο. Οι εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου, πάντως, αναφέρουν πως θα επιστρέψουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τον Μάιο, έναν μήνα δηλαδή πριν την έναρξη του επερχόμενου Euro.

Παρότι, λοιπόν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στη τελική φάση της διοργάνωσης, ο ίδιος δεν επιθυμεί να υπερασπιστεί τα γκολποστ της ομάδας του. Ο ίδιος θέλει να κάνει την καλύτερη δυνατή αποθεραπεία για το γόνατό του. Φοβούμενος, επομένως, ότι η συμμετοχή του στο Euro ενδεχομένως να του προκαλέσει νέα ζητήματα, ο Βέλγος κίπερ αποφάσισε να μην πάρει το ρίσκο.