Οριστικό: Ο Κούτσιας πουλήθηκε στο Chicago, φεύγει άμεσα για το MLS!

Οριστικό: Ο Κούτσιας πουλήθηκε στο Chicago, φεύγει άμεσα για το MLS!

Μάνος Τσαλγατίδης 12:14 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 23.02.2023

Ο Γιώργος Κούτσιας θα συνεχίσει την καριέρα του στους Σικάγο Φάιρ μετά την τελευταία πρόταση των τελευταίων. 2,5 εκατομμύρια και 20% ποσοστό μεταπώλησης το τελικό deal.

Τα τυπικά απομένουν πλέον για την μεταγραφή του Γιώργου Κούτσια στους Σικάγο Φάιρ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ομάδα της Αμερικής ανέβασε την προσφορά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επίσης προσφέρει κι ένα ποσοστό μεταπώλησης 20%, με τον Δικέφαλο να δείχνει ικανοποιημένος με αυτό το deal.

Η ομάδα από το Σικάγο έχει συμφωνήσει με την πλευρά του ποδοσφαιριστή για 4ετες συμβόλαιο, με τον Γιώργο Κούτσια να δείχνει θετικός στην προοπτική του εξωτερικού, ενώ επίσης και ο ΝΠΣ Βόλος δεν φέρεται να έχει πρόβλημα με το ενδεχόμενο πρόωρης διακοπής του δανεισμού. 

Ο στόχος του συλλόγου είναι η άμεση ένταξη του ποδοσφαιριστή στις προπονήσεις, καθώς το πρωτάθλημα των ΗΠΑ ξεκινάει στις 5 Μαρτίου. Τη φετινή σεζόν, ο Γιώργος Κούτσιας έχει πραγματοποιήσει 22 συμμετοχές με την φανέλα του Βόλου, έχοντας 4 γκολ και 1 ασίστ στο ενεργητικό του. 

Στη συνολική παρουσία του με τον ΠΑΟΚ, ο Κούτσιας μέτρησε 12 συμμετοχές και έγραψε ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς με τη συμμετοχή του στην βασική εντεκάδα σε μία αναμέτρηση απέναντι στην Γρανάδα για τους ομίλους του Europa League το 2020, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ευρωπαϊκή ιστορία του Δικεφάλου, όντας 16 ετών 10 μηνών και 2 ημερών.

Αυτή, θα είναι η πρώτη φορά του 19χρονου επιθετικού στο εξωτερικό, με τον Κούτσια να πηγαίνει σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα συναντήσει τον παλιό του συμπαίκτη στον ΠΑΟΚ Κάρολ Σβιντέρσκι, ο οποίος παραχωρήθηκε από τον Δικέφαλο στην Σάρλοτ τον περσινό Γενάρη.