Ασταμάτητος Κριστιάνο στα 38 του: Εφτασε τα 865 γκολ καριέρας και είναι ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά Euro (vid)

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Diogo Cardoso/Getty Images/Ideal Images

Ασταμάτητος Κριστιάνο στα 38 του: Εφτασε τα 865 γκολ καριέρας και είναι ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά Euro (vid)

Κώστας Τόπας 10:47 - 17.11.2023

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το 865ο γκολ της καριέρας του δίνοντας το προβάδισμα στην Πορτογαλία στον αγώνα της για τα προκριματικά του Euro εναντίον του Λιχτενστάιν.

Ο 38χρονος αστέρας, ο οποίος δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης για σύλλογο και χώρα αυτή τη σεζόν, σημείωσε το 108ο γκολ με την εθνική του ομάδα το βράδυ της Πέμπτης (16/11). Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Ντιόγκο Ζότα έδωσε μια τέλεια ζυγισμένη πάσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-0 της Πορτογαλίας. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Κανσέλο.

Μετά από αυτό το γκολ, ο μεσοεπιθετικός της Αλ Νασρ, έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ καθώς πλέον είναι ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά του Euro 2024, έχοντας πετύχει δέκα τέρματα, όσα και ο Ρομέλου Λουκάκου. Μάλιστα, είναι η έκτη φορά που σκοράρει 10+ γκολ με την Πορτογαλία σε ένα μόνο ημερολογιακό έτος. Γνωρίζουμε ήδη ότι ο Κριστιάνο σκοπεύει να παίξει για την Πορτογαλία στο Euro 2024, παρόλο που προηγουμένως είχε υποστηρίξει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του περασμένου χειμώνα θα ήταν το τελευταίο του διεθνές τουρνουά.

Μιλώντας στην τελετή «Quinas de Ouro» τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης ισχυρίστηκε ότι θέλει να οδηγήσει την εθνική ομάδα στη δόξα το 2024.

«Ελπίζω να είμαι μέλος της Ομοσπονδίας για μερικά χρόνια ακόμα. Εχω ακόμα κίνητρο, η φιλοδοξία μου είναι υψηλή. Ο δρόμος μου στην εθνική ομάδα δεν έχει τελειώσει. Έχουμε πολλούς ποιοτικούς νέους. Θα είμαι στο Μουντιάλ και θέλω να είμαι στο Euro», είχε αναφέρει τότε.