Κροατία - Καναδάς: Μάχη πρόκρισης σε πολεμικό κλίμα

Ο Κράμαριτς θα προσπαθήσει να πετύχει το πρώτο γκολ της Κροατίας στο Κατάρ

i

Κράμαριτς/ⒸIntime

Κροατία - Καναδάς: Μάχη πρόκρισης σε πολεμικό κλίμα

Ανδρέας Σερεβέτας • 09:44 - 27.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο Βίντα έχασε την τελευταία προπόνηση. Αμφίβολος και ο Βλάσιτς για το αρχικό σχήμα της Κροατίας.

Οι φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν τα κατάφεραν απέναντι στο Μαρόκο (0-0). Ο προπονητής της Κροατίας Ζλάτκο Ντάλιτς δήλωσε ότι έλειψε η αποφασιστικότητα από την ομάδα του στο πρώτο παιχνίδι. Ο Μόντριτς προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις αλλά κορυφαίος της Κροατίας ήταν ο Λόβρεν, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές για να σταματήσει τις αντεπιθέσεις των Αφρικανών. 

Ο Βίντα της ΑΕΚ αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έχασε την χθεσινή προπόνηση. Ο Βλάσιτς δεν είναι έτοιμος 100% και λογικά θα αγωνιστεί στη θέση του ο Πάσαλιτς. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Λιβάκοβιτς – Στάνισιτς, Λόβρεν, Γκβαρντιόλ, Μπάρισιτς – Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς – Πάσαλιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς. 

Άναψαν τα αίματα από τις δηλώσεις του Χέρντμαν

Ο Καναδάς αδικήθηκε από τον διαιτητή στο ματς με το Βέλγιο αλλά έχασε πέναλτι με τον Ντέιβις. Μετά την ήττα με σκορ 1-0 ο προπονητής της ομάδας Τζον Χέρντμαν έχασε τη ψυχραιμία του και πήρε την απάντηση από κροατικό μέσο ενημέρωσης. 

Χθες ο προπονητής του Καναδά δέχθηκε σχετική ερώτηση από Κροάτη δημοσιογράφο και έδωσε την εξής απάντηση: «Σπουδαία ερώτηση. Και ναι, το είπα. Λες τέτοια πράγματα σε στιγμές παθιασμένες, όταν προσπαθείς να εμπνεύσεις την ομάδα σου. Δεν το έκανα από ασέβεια στην κροατική ομάδα και στους Κροάτες ανθρώπους, είναι η ανάγκη μας να έχουμε τέτοια νοοτροπία αν θέλουμε στο τέλος να κερδίσουμε το παιχνίδι». Ο Ντάλιτς από την πλευρά του απέφυγε να ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά. Είπε απλά ότι η Κροατία αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό.  

Στον αγωνιστικό τομέα ο Χέρντμαν έχει όλους του παίκτες του Καναδά στη διάθεση του. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (3-4-3): Μπόργιαν – Τζόνστον, Βιτόρια, Κ. Μίλερ – Λαράιεα, Γιουστάκιο, Χάτσινσον, Ντέιβις – Μπιουκάναν, Λάριν, Ντέιβιντ.

Η σέντρα του αγώνα είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 στο Khalifa International Stadium (45.416) που βρίσκεται στην πόλη Αλ Ραγιάν. Διαιτητής θα είναι ο Ουρουγουανός Αντρές Ματόντε.